1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Променливо с превалявания и гръмотевици

Променливо с превалявания и гръмотевици

Температурите през деня ще успеят да достигнат вчерашните сравнително високи стойности

През страната ще премине атмосферен фронт. Още преди обяд над северозападните райони облачността ще започне да се увеличава и около обяд на места в Западна България ще превали. По-късно през деня превалявания и гръмотевици ще има вече и в Централна, а към вечерта и в Източна България. След преминаването на атмосферния фронт, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, в Дунавската равнина ще е до умерен. Температурите през деня ще успеят да достигнат вчерашните сравнително високи стойности, като в повечето места ще са между 27° и 32°, в София 26-27°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, със слаб източен вятър. Ще се заоблачи едва към края на деня, а през нощта ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Температурите по крайбрежието ще достигнат 24°-26°. Температурата на морската вода е 22°-24°, вълнението ще е 1-2 бала.

И в планините преди обяд все още ще е предимно слънчево. С преминаващия през страната атмосферен фронт, около и след пладне атмосферата силно ще се лабилизира, очакват се краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът по високите части ще е умерен от запад, по-късно през деня ще се усилви и ще се ориентира от северозапад. По Старопланинското било ще е до бурен и с него привечер ще започне да нахлува хладен въздух. На 1200 м.н.в. дневната температура ще е около 21°, на 2000 м около 14°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.