1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Ще нахлува студен въздух от североизток

Ще нахлува студен въздух от североизток

Максимални температури между 2° и 7°

С умерен, по Черноморието и силен североизточен вятър ще започне да нахлува студен въздух. Утре до обяд все още в югозападната част от страната ще е предимно слънчево, но по-късно през деня и там облачността ще се увеличи. На отделни места ще има слаби превалявания, предимно от сняг, в най-южните райони от дъжд. Максималните температури ще са между 2° и 7°. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното, повишавайки се още. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

По Черноморието ще духа умерен, на моменти силен североизточен вятър. Ще бъде предимно облачно, но почти без валежи. Без съществен дневен ход на температурата, максималните ще са от 2° по северното до 4° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 4-5°. Вълнението постепенно ще се усилва до около 4 бала.

Над планините от Западна България преди обяд ще е все още слънчево, но по-късно през деня облачността ще се увеличи. Главно по северните склонове ще има и слаби превалявания от сняг. Вятърът по билата ще е умерен, над Централна и Източна Стара планина, както и в Източните Родопи - силен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.