1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Щети за милиони евро нанесоха тежката зима на Балканите и наводненията в Западна Европа

Щети за милиони евро нанесоха тежката зима на Балканите и наводненията в Западна Европа

Около 250 000 души са засегнати от лошото време

Тежката зима на Балканите и наводненията в Западна Европа нанесоха щети за милиони евро.

Властите в Словения все още оценяват размера на щетите от снежната буря, която се оказа най-силната за последните няколко десетилетия. Без ток са останали около една четвърт от домакинствата в страната. Около 250 000 души са засегнати от лошото време. 40% от училищата останаха затворени в понеделник.

Правителството на Словения се обърна към съседните страни с молбата да предостави преносими дизелови генератори. Лошото време засегна също Хърватия и Сърбия, където стотици хора бяха спасени от снега.

В понеделник полицията в Сърбия започна изтеглянето на камиони, които бяха блокирани с дни на главния път между Нови Сад и Суботица.

Не се вижда краят на проливните дъждове, които причиниха наводнения в обширни части от територията на Южна Англия, съобщи министърът по околната среда на Великобритания. В същото време синоптиците предупредиха за още дъждове във вторник и риск от наводнения в крайбрежните райони.

Щетите от наводненията в Рим възлизат на най-малко 15 млн. евро. Разглежда се възможността за обявяване на извънредна ситуация.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.