1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Слънчево със значителни временни увеличения на облачността

Слънчево със значителни временни увеличения на облачността

Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°

Днес времето ще бъде предимно слънчево. Ще има и по-значителни временни увеличения на облачността, но само на отделни места в Западна България за кратко ще превали и прегърми. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Сутринта в отделни райони в Източна България ще се образува краткотрайна мъгла. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и малко ще се усили. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, за София – около 28°.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месец септември.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта на места за кратко ще се образува мъгла. Преди обяд ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са 29 – 32°. Температурата на морската вода е 22–24°, на север от н. Калиакра – около 20°. Вълнението на морето ще е 1–2 бала.

В планинските масиви на Западна България преди обяд ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на места за кратко ще превали. След обяд облачността ще се разкъса, в повечето райони до предимно слънчево. Ще духа силен, по най-високите части временно и бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад и малко ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 14°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.