1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Слънчево време ни очаква днес

Слънчево време ни очаква днес

Максимални температури от 12° до 24°

Днес, 1 март ще е предимно слънчево. До обяд видимостта в низините и по Черноморието ще се подобри. От запад ще започне ново увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. В източната половина от страната вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и на север от Стара планина ще се усилва. Ще бъде топло с максимални температури от 12° в районите с по-трайна мъгла, до 24° на места в Предбалкана. Привечер и през нощта срещу четвъртък, с ориентиране и усилване на вятъра от запад-северозапад, през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От запад на изток ще превали дъжд, в планинските райони – сняг. ТАкава е прогнозата на НИМХ към БАН.

В планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа до умерен, по върховете и временно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 5°. Още преди полунощ срещу четвъртък, с преминаването на атмосферен фронт, в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над 1500 метра – от сняг, а вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

По Черноморието преди обяд ще е мъгливо. След обяд видимостта в повечето райони ще се подобри до предимно слънчево, но на север от Варна облачността ще се задържи значителна. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10°-12° в северните райони, до 16-18° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.