1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Слънчево време ни очаква преди обяд

Слънчево време ни очаква преди обяд

В следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност с възможни превалявания

Днес, 28 юни преди обяд над Северна България и долината на р. Струма ще е предимно слънчево, значителна ще бъде облачността над Горнотракийската низина и Софийско, но след обяд ще се разкъса и намалее. В следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност и отделни места там краткотрайно ще превали. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 23°С и 28°С, в София – около 25°С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за юни – няма да се променя съществено.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но по-късно през деня с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места краткотрайно ще превали и ще прегърми. Вятърът по билата ще е умерен от североизток-изток. Максимална температура на 1200 метра около 16°С, на 2000 метра - около 10°С.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността, преди обяд над южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури: 23°-25°С. Температурата на морската вода е от 18°-20°С по северното до 23°С по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.