1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Слънчево време ще преобладава през по-голямата част от деня

Слънчево време ще преобладава през по-голямата част от деня

Максималните температури в повечето места ще бъдат между 9° и 14°

През по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Само в Североизточна България и по Черноморието ниската облачност ще се задържи почти през целия ден. На много места в равнините до обяд ще бъде мъгливо. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, предимно средна и висока. Вятърът ще е съвсем слаб. Максималните температури още малко ще се повишат и в повечето места ще бъдат между 9° и 14°, оставайки по-ниски само в Добруджа - около 5-8°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус”.

По Черноморието почти през целия ден ще бъде със значителна ниска облачност, но без валежи. Вятърът ще е слаб. Температури по крайбрежието от 6° по-северното, до 8-10° по южното крайбрежие. Вълнението ще е слабо, 1-2 бала, а температурата на морската вода е 6-7°.

Над планините преди обяд ще е слънчево. По-късно от запад ще започне заоблачаване, облачността ще е средна и висока, все още над повечето била и върхове. Вятърът ще е умерен от северозапад, но към края на деня да става от запад-югозапад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 6°, на 2000 м около -2°. Атмосферното налягане ще остава без съществени промени - малко по-високо, но близко до средното.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.