1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Топло за февруари ще остане времето днес

Топло за февруари ще остане времето днес

Максимални температури между 15° и 20°, в София - около 17°

Времето ще остане топло за февруари. Ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висока облачност. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България - умерен. Максимални температури между 15° и 20°, в София - около 17°. По-ниските температури до 8°-10° ще останат дневните температури покрай река Дунав, където има снежна покривка, а и вятърът в западната и централната част от българския участък временно ще бъде от североизток. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане ще бъде без особена промяна - близко, но малко по-ниско от средното за февруари.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. И там ще има разкъсана висока облачност. През деня вятърът ще се ориентира от югозапад - ще бъде до умерен. Максимални температури по крайбрежието - между 15° и 19°. Температурата на морската вода е 4°-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока, над Рило-Родопската област и средна облачност. Вятърът ще се ориентира от югозапад и отново ще се усили, по високите части - силен и бурен. Топло за февруари, с максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра: 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.