1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Ураганът Артър принуди хиляди американци да отложат празнуването на Деня на независимостта

Ураганът Артър принуди хиляди американци да отложат празнуването на Деня на независимостта

Въпреки увеличаващия се интензитет ураганът остава на средно ниво по размер

Първият за сезона ураган в Атлантика връхлетя крайбрежието на Северна Каролина в четвъртък вечерта, което принуди летуващите в района да отложат празниците на 4 юли - Денят на независимостта на САЩ, след като бе издадена заповед за евакуация, съобщава Ройтерс, цитиран от news.bg.

Ураганът "Артър" премина близо до Cape Lookout с максимални ветрове от 160 километра в час - Категория 2 от 5-степенната скала Сафир-Симсън за интензивност на ураган, според Американския национален център за урагани.

Ураганът се придвижва на североизток с 30 километра в час. "Артър" е първият ураган, който удря САЩ от супербурята „Санди", която унищожи големи площи в Ню Йорк и Ню Джърси през октомври 2012 година и причини щети за 70 милиарда долара.

Въпреки увеличаващия се интензитет ураганът остава на средно ниво по размер.

Метеоролози прогнозират, че ураганът носи малък риск за Североизточното крайбрежие на САЩ.

"Артър" принуди хиляди американци в Северна Каролина да изоставят плановете си за празнуване на Деня на независимостта. Редица селища по източния американски бряг отмениха предвидените концерти и празненства с фойерверки заради очакваните проливни дъждове.

Предупреждения за бури са в сила също в крайбрежните райони на Южна Каролина и Вирджиния и на север до Кейп Код, Масачузетс.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.