1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Валежи в Югозападна България

Валежи в Югозападна България

Снимка:

Максималните температури ще са между 19° и 24°

Днес,на 21 май, преди обяд валежи ще има на места в югозападната половина от страната. Започналото от североизток бързо намаление на облачността до обяд ще обхване повечето райони. След обяд отново ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи вече е малка. Ще духа до умерен, в източната половина от страната временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 19° и 24°, в София около 19°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месец май, през деня слабо ще се повиши.

В планините от югозападната половина от страната преди обяд ще има валежи, но по-късно през деня облачността и там ще се разкъса. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието, от север облачността бързо намалява. След обяд отново ще има временни увеличения и на места ще превали. Вятърът от север-североизток ще се усили до умерен. Максимални температури на въздуха: 16°-19°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.