1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето днес ще бъде облачно с валежи, предимно от сняг

Времето днес ще бъде облачно с валежи, предимно от сняг

Температурите ще се понижават и ще бъдат без съществен дневен ход – между минус 1° и 4°

Днес ще продължи да духа умерен и силен североизточен вятър и с него ще нахлува по-студен въздух. Ще бъде облачно с валежи, предимно от сняг. Ще се образува снежна покривка и на места в източната половина от страната ще има условия за преспи и навявания. Температурите ще се понижават и ще бъдат без съществен дневен ход – между минус 1° и 4°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, оставайки по-високо от средното за март. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието валежите ще са от дъжд и сняг; ще е и доста ветровито. Ще духа силен, временно и бурен североизточен вятър. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са между 2° и 4°. Температурата на морската вода е 6° - 7°. Вълнението на морето ще е 4 – 5 бала.

В планините ще бъде облачно, ветровито, с валежи от сняг. Ще духа силен, по високите части и бурен североизточен вятър. Температурите почти през целия ден ще са: на височина 1200 метра - около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.