1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето над страната ще се задържи сравнително топло

Времето над страната ще се задържи сравнително топло

Снимка:

Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, в крайните южни райони до 24°

Времето над страната ще се задържи сравнително топло, влажно, на места в низините в часовете преди обяд и мъгливо; на отделни места от мъглата ще преръмява. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Облачността ще е значителна, като около и след обяд от северозапад ще се вплътнява и снижава. От запад ще започнат валежи, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат по-голямата част от страната; ще има и гръмотевична дейност. Ще духа слаб източен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще се усили и с него ще започне да прониква студен въздух. Все още без съществена промяна на температурите - максималните ще бъдат между 17° и 22°, в крайните южни райони до 24°. В София – около 19°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, преди обяд с намалена видимост. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури на въздуха: 16°-18°. Температурата на морската вода е 16°-17°.

Над планините облачността ще е предимно значителна. След обяд в планинските масиви в западната половина от страната ще завали, а до края на деня и през нощта валежите ще обхванат и източните части. Ще има и гръмотевична дейност. През по-голямата част от деня вятърът ще е умерен от югозапад, но привечер в Западна Стара планина, Витоша, Рила и Пирин ще стане от северозапад-север, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Все още със сравнително високи дневни температури, на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра - около 9°; съществено понижение ще има утре.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за октомври – бързо ще се понижава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.