1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето остава топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°

Времето остава топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°

Преди обяд ще има висока и средна облачност

Преди обяд ще има висока и средна облачност, намаляваща от юг до предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се вплътнява и увеличава. Привечер и през нощта на места в западните райони ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от юг, югоизток. Остава топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°. В западните и централните райони от поречието на Дунав, където ще има и ниска облачност, дневните температури ще останат малко по-ниски - между 10° и 13°. °. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, до умерен вятър от южната четвърт. Максимални температури - между 14° и 19°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока и средна облачност, по-значителна над западните планински масиви. Ще духа силен, по най-високите части - и бурен югозападен вятър. Топло за февруари, с максимална температура на 1200 метра - около 11°, на 2000 метра: 4°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари и ще се понижава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.