1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Всички пътища в Силистренска област са затворени за движение заради снегонавяване

Всички пътища в Силистренска област са затворени за движение заради снегонавяване

Приоритетно се разчистват главните пътища за Русе, Шумен и Добрич

Всички пътища в Силистренска област са затворени за движение заради снегонавяване. По информация на дежурния в Областното пътно управление през цялата нощ е регистрирано само едно обаждане от заседнал в снега автомобил в района на дуловското село Межден. От 4 часа сутринта цялата налична техника на почистващите фирми е излязла на работа. Приоритетно се разчистват главните пътища за Русе, Шумен и Добрич, съобщи кореспондентът на БНР Маргарита Иванова. 

Община Вълчи дол продължава да е в бедствено положение заради снеговете. Екипи на варненската дирекция „Противопожарна и аварийна безопасност” са спасили тази нощ 46 души от закъсали в снега автомобили. Пристанище Варна е отворено, летището работи нормално. Градският транспорт се движи по график, въпреки ниските температури. Училищата остават затворени заради грипната ваканция.

Област Силистра осъмна с блокирани пътища. Всички налични машини работят за разчистване на снега от пътищата за Русе, Шумен и Добрич.

Всички пътища от 3-класната пътна мрежа в Шуменска област са затворени, както и пътят от 2-класната Нови пазар - Добрич. Проходими са АМ „Хемус” и пътят Русе - Варна, но при тежки зимни условия, информират от областното пътно управление. Всички товарни автомобили трябва да са с вериги по пътя Шумен - Русе, както и през Ришкия проход.

Между 200 и 300 ТИР-а чакат да преминат през Дунав мост в Русе. Товарните коли се пропускат поетапно при Бяла. Преминаването през граничните пунктове Кардам и Дуранкулак е преустановено временно заради тежките условия за пътуване на румънска територия.

Въведени са ограничения и по редица второкласни и третокласни пътища във Варненска област. В Разградска област е ограничено движението на камиони с тегло над 10 тона. Пътят Мъглиж - Гурково в Старозагорска област беше отворен тази нощ. Усложнената зимна обстановка спира учебните занятия в Шумен, Разград, Исперих и редица други общини в Североизточна България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.