1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Жълт код е обявен в 24 области на страната

Жълт код е обявен в 24 области на страната

Екстремно ниски температури и силен вятър в последния ден от 2014 г.

Жълт код е обявен за последния ден от 2014 г. в 24 области на страната заради екстремно ниски температури и силен вятър, съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Дарик радио.

Кодът е в сила за всички области, без Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска и Старозагорска. За последните 4 области обявеният код е зелен. В 13 области ще бъде много студено с отрицателни дневни температури.

Това се отнася за областите Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, София-град, София област, Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Русенска. Там минималните температури сутринта ще бъдат между минус 14 и минус 9 градуса, а максималните - между минус 10 и минус 5. В пет области на Североизточна България ниските температури ще бъдат придружени от силен вятър. Това са областите Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска и Добричка.

Ще духа силен северен вятър със скорост 15-20 м/сек. и пулсации до 24 м/сек. Ще има условия за образуване на преспи и навявания.

В шест области на Източна и Южна България е обявен жълт код заради силен вятър. Това са областите Варненска, Бургаска, Сливенска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска. Там ще духа силен северен вятър със скорост 15-20 м/сек. и пулсации до 24 м/сек. Ще има условия за образуване на преспи и навявания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.