1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Жълт код за обилни валежи и силен вятър е обявен в почти цялата страна

Жълт код за обилни валежи и силен вятър е обявен в почти цялата страна

Температурите ще се понижат, минималните ще са между 9° и 14°

Жълт код за обилни валежи и силен вятър е обявен в почти цялата страна за 17 октомври, показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Код "жълто" за потенциално опасно време заради силен вятър ще е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска. Там ще духа силен северозападен вятър с пориви, достигащи 20/24 метра в секунда.

В Разградска, Силистренска, Добричка, Шуменска и Варненска област жълтият код е за обилни валежи, придружени със силен вятър. В тези области валежите ще са значителни, сумарни количества до 25/30 литра на квадратен метър, а вятърът ще се усили – сутринта ще е от северозапад, а през деня – от север. Поривите му ще са около 20 метра в секунда.

В областите Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Сливенска, Бургаска, Ямболска, Хасковска, Кърджалийска, Смоленска, Старозагорска и Пловдивска кодът е за обилни валежи от дъжд – сумарни количества до 20/25 литра на кв. м.

В останалата част от страната – Югозападна България, кодът е зелен. Температурите ще се понижат, минималните ще са между 9° и 14°, а максималните между 11° и 16°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.