1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Жълт код за обилни валежи от дъжд е в сила за 19 области

Жълт код за обилни валежи от дъжд е в сила за 19 области

Възможни са градушки

Предупреждението е в сила за областите Враца, София област и град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Ловеч, Кърджали, Хасково, Габрово, Велико Търново, Търговище, Сливен, Ямбол и Бургас. В тези райони на места количествата на валежа ще достигнат 25-35 л/кв.м.

WK

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се понижава.

Днес ще остане облачно, валежите ще се усилят, главно в Централна България ще са значителни. В крайните южни райони ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, привечер ще започне да се ориентира от северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 8° и 13°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1500 метра - от дъжд. На места валежите ще са значителни, в отделни райони ще има и гръмотевична дейност. До вечерта явленията ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, по най-високите части от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, значителни - след обяд. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.