1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Жълт код за силен вятър е обявен в две области на страната

Жълт код за силен вятър е обявен в две области на страната

Снимка:

Максималните температури ще бъдат предимно между 11° и 16°

За днес, 7 март е обявен жълт код за опасност от силен вятър в областите Кърджали и Хасково. През деня там вятърът от юг ще се усили и ще има пориви до 20-22 метра в секунда, а по-късно отново ще отслабне.

Започналото от запад заоблачване до обяд ще обхване цялата страна и след пладне на отделни места в Западна и Южна България ще превали дъжд, в югоизточните райони придружен и с гръмотевици. Ще духа слаб източен, в източната половина от страната умерен, временно и силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 11° и 16°. През нощта срещу сряда валежите от югозапад ще се активизират, като значителни количества се очакват в Рило-Родопската област. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

В планините ще бъде предимно облачно, на места с валежи от сняг, под 1500 метра от дъжд. Ще духа умерен и силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието преди обяд ще има и слънчеви часове, но облачността бързо ще се увеличи, оставайки почти без валеж. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 9° до 13°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но вечерта ще се усили до 3.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.