1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Жълт код за силен вятър е в сила за 22 области на страната

Жълт код за силен вятър е в сила за 22 области на страната

Снимка:

Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево

Жълт код за силен вятър е в сила за 22 области на страната. Опасни пориви има в областите Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен, както и за Добрич, Варна и Бургас. На тези места ще духа силен южен вятър с пориви до 20-22 м/сек.

Сравнително по-спокойно ще бъде времето във Видин, Плевен, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Сливен, където не са обявени предупреждения за опасни явления. 

Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за декември.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Значителна облачност и превалявания ще има над северозападните райони, където дневните температури ще останат по-ниски. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, в Източна България и на места по северните склонове на планините - временно силен. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 13° и 18°, в София около 15°. Това е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще духа силен и бурен югозападен вятър. Облачността ще е променлива, значителна, главно над Рило-Родопската области, където по високите части ще превали слаб сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Ще е топло с максимални температури на въздуха: 12°-17°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.