1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Значителна облачност с превалявания на много места в страната

Значителна облачност с превалявания на много места в страната

Очаква се слабо понижение на дневните температури

Днес, 08 март облачността ще е значителна и отново на много места, с прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Видимостта на места в низините ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. С него ще прониква студен въздух и дневните температури слабо ще се понижат. Максималните ще бъдат между 5°С и 10°С. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за март.

Над планините ще има значителна облачност, ще превалява сняг. Почти без валежи ще е в Пирин. Вятърът ще е умерен до силен от север, североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 2°С, на 2000 метра – около минус 3°С.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Главно в северната част, с прекъсвания, ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще е умерен от север. Максимални температури по крайбрежието 5°-7°С. Температурата на морската вода е 6°-8°С. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.