1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. 26 години вестник Земеделска техника

26 години вестник Земеделска техника

Снимка:

Отличия за „Принос в механизацията на земеделието”

На официална церемония бяха връчени наградите за „Принос в механизацията на земеделието” в няколко категории. За трета поредна година вестник Земеделска техника излъчи победителите в конкурса.

Има смисъл във всичко това. Защото не е толкова важно кой ще бъде награден, въпреки че това е престиж, но най-важното за целия отрасъл е, че в България се предлага най-новото. Твърдо може да кажем, че това са машините на утрешния ден – тези, които сега се появяват на пазара, а догодина ще бъдат масово използвани. Или реално погледнато, хубавата машина е само една картинка, ако не попадне в ръцете на земеделския производител, подчерта Милка Бобева, гл. редактор на вестник за Земеделска техника.

Отличието „Принос в механизацията на земеделието” е израз на развитието на механизацията в отрасъла. То  обединява образование, наука и бизнес и е повод да си припомним всички, които имат принос за развитието на българското земеделие.

„Безспорен факт е, че днешните специалисти трябва да бъдат с много по-големи компетенции в сравнение отпреди 40-50 години. Ние, като представители на науката, се стараем, но трябва заедно с бизнеса да го правим. Да, разбира се, работим с много световноизвестни фирми, които предоставят съвременна и модерна техника, за да се обучават студентите“, заяви проф. Генчо Попов, декан на Аграрно-индустриален факултет на Русенския университет.

Събитието протече под мотото „С добри машини се прави добро земеделие”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.