Агритехника в Хановер ще се проведе под мотото: „Зелено бъдеще - интелигентни технологии"

Изложението отваря врати от 12 до 18 ноември 2017 г.

Основната тема на Агритехника 2017 ще бъде „Зелено бъдеще - интелигентни технологии". Тя ще определи и много от характеристиките на изложението, което ще се проведе в Хановер, Германия, от 12 до 18 ноември 2017 г.
„Основната тема подчертава значението на световното движение към устойчиви производствени методи, заяви Мари Серве, ръководител на проекта Агритехника. - Това дава възможност на изложителите да покажат своите иновативни решения в рамките на новата основна тема - голяма платформа в света за селскостопанска техника.“
 
Фокус върху Системи и компоненти
Пространството, отделено на сектор Системи и компоненти по време на изложението, ще постави акцент върху това как взаимодействието на различни технологии може да предложи нови и интелигентни мобилни приложения в селското стопанство.
Това допълнително ще развие стратегията на DLG за платформата системи и компоненти, която постави нови стандарти през 2015 г. Под егидата на Агритехника тя доказа, че е новатор и доставчик на решения с около 100 000 търговски посетители от сферата на управлението, поръчките и научноизследователската и развойна дейност. Отделът Системи и Компоненти е разделен на следните основни сектори: задвижващи системи; двигатели; хидравлика; кабини, електроника и части.

На Агритехника 2017 фокусът е върху взаимодействието на компонентите в мобилните приложения. При модерните, изключително сложни системи, голям брой механични, хидравлични, електрически и електронни компоненти трябва да се съгласуват едни с друг. Следователно "свързването" е предпоставка за връзки не само между компонентите, но и между хората и фирмите.

Горско стопанство и озеленяване на „живо“
Повече от 20 на сто от посетителите през 2015 г., са проявили интерес към горското стопанство и ландшафтното оборудване. На Агритехника 2017  последните новости в горските райони за озеленяване ще бъдат представени в зала 26 и прилежащото открито подпокривно пространство на Expo. Там изложителите ще могат да покажат своята горска техника на живо.
 
Продуктови категории на Агритехника
В допълнение към Системи и компоненти, както и горското стопанство, другите продуктови категории на Агритехника са:

  • Трактори и Транспорт – колесни и челни товарачи, ремаркета, транспортьори
  • Почва и Сеене – техника за оран, пробивни машини, сеялки
  • Жътва - комбайни, специализирани комбайни за фуражни и кореноплодни култури
  • Обработка на култури, засадени в отделни редове – пръскачки за разширяване на струята
  • Специални култури - пръскачки и напоителни системи за плодове, зеленчуци и специални култури
  • Съхранение – решения за обработка и съхранение на зърното
  • Цифрова подкрепа - електроника, селскостопански софтуерни и прецизни системи за земеделие
  • Материали - семена, торове, пестициди, горива и смазочни материали
  • Свързани организации - сдружения, федерации, академични организации, научни институти, консултации и услуги за управление на фермата
  • Търговия и бизнес оборудване и услуги, използвани в търговията

Уникалният международен характер на Агритехника привлича повече от 450 000 посетители от 115 страни. С 2900 фирми, представящи продукти и услуги, както и впечатляващата придружаваща техническа програма, изложението отново ще осигури сериозна платформа за селскостопанска техника.
 
Голям брой международни събития, както и специални дискусии по актуални теми от особен интерес за земеделските производители, ще допълнят обхвата на изложението, за да се гарантира, че ще има по нещо интересно за всички, които работят в селското стопанство или помощните отрасли.

Популярният сектор Campus & Career отново ще привлече вниманието на студенти, професионалисти и експерти, които искат да проучат възможностите за кариерно развитие. Той предлага уникална възможност за професионални контакти за учене и работа, свързани със земеделската техника и селскостопанската индустрия като цяло.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.