Агропарад от Оптиком в с. Баница край Враца

Полева демонстрация на два комбайна Rostselmash

След първото издание на Агропарад в Ямболско, парадът на високопроизводителната и функционална техника стигна и до Врацa. Компанията направи полева демонстрация на два комбайна Rostselmash модел Torum 765 и RSM 161. Комбайните се представят много добре в полето, обработвано от зърнопроизводителя Петър Петров, въпреки преовлажнените почви. Събралите се стопани видяха още завидните способности на телескопичния товарач JCB Loadall с три разновидности 109, 125 и 145 к. с.

McCormick X7.690 агрегатиран с дискова брана с независими дискове Ovlac показа добрата си работа на полето в с. Баница. Много български фермери вече са се убедили в големите предимства на тракторите Fastrac. Концепцията им съчетава цяла рама и активно към нея окачени преден и заден мост.

Стопаните видяха още плуговете Ovlac. Брандът предлага много разнообразни решения за почвообработка като дискови брани с независими дискове и различни видове култиватори.

Домакинът на събитието сподели, че 90% от техниката с която работи, е от Оптиком. Купува първата машина от тях в далечната 2003 г. - освен колеги, те вече са приятели. За доброто настроени на празника звуча фолклорна музика, съпътствана от вкусна храна, а стопаните от района обмениха опит и съвети на фона на залязващото слънце над с. Баница.

Aвтор: Мирела Спасова

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.