1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Актуална земеделска техника и нови генерации хибриди при пролетните култури

Актуална земеделска техника и нови генерации хибриди при пролетните култури

Това са водещите теми в предаването Агрофорум

Демонстрация на сеитба на есенни култури директно върху стърнище – това беше акцентът на демонстрация на обработваемите площи на известните фермери братя Павлови от Ген. Тошево. Най-голямо внимание събра 6-метровата шведска сеялка Seed Hawk за директна и полудиректна сеитба. Фермерите видяха още и преимуществата на стърнищните култиватори пред обработката с плугове.

Опитни полета с царевица и слънчоглед край Добрич представят както утвърдена в практиката селекция, така и съвсем нова генетика. Чрез коментара на специалисти търсим отговорите докъде може да стигне усъвършенстването на хибридите, така че фермерите да са по-независими от неблагоприятните агроклиматични условия.

Ще ви запознаем и с техническите параметри на актуални български дискови брани за есенните почвообработки, за да видите  с какво подобренията в тях осигуряват перфектни условия за сеитба.

Ще ви разкажем и какви условия трябва да спазвате при сеитбата на модерни френски хибриди рапица, които имат способността да образуват множество разклонения и как изглеждат на полето успешните царевични и слънчогледови хибриди.

Фермерите от Плевенския регион се нуждаят от незабавна  подмяна на наличния агропарк. Затова и специално за тях беше организирана демонстрация на ефективни комбинации от трактори и прикачен инвентар за актуални земеделски дейности на полето. Какъв е коментърът на фермерите и склонни ли са да инвестират в представената техника – отговорите само в Агрофорум.

За да подготвите рапицата за успешно презимуване, наесен трябва да проведете пръскане с растежен стимулатор. Потърсихме експертното мнение на агрономи, за да разкажат за ефектите от това много важно мероприятие.

Видеоанонсът може да видите ТУК.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.