1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Амбициозни предложения за 2014 г. от Titan Machinery Bulgaria

Амбициозни предложения за 2014 г. от Titan Machinery Bulgaria

Компанията презентира портфолиото си на семинара на НАЗ

В рамките на третия Национален агро семинар на НАЗ в Пловдив Тайтън Машинари България представи новите попълнения във високотехнологичното семейство на Case. През 2014 г. в по-малките серии излизат 2 модела: Farmall A – в мощностен диапазон от 65 до 115 к.с. и Farmall –U – от 95 до 105 к.с. В по-тежката категория новите предложения са Maxxum CVX – от 100 до 140 к.с. и Magnum CVX – от 235 до 419 к.с.

Презентиран беше и истинският шампион при тракторите – златният медалист от Хановер 2013- Quadtrac, който се предлага в мощностен диапазон от 628 до 690 к.с. и е единственият трактор – серийно производство в света с 4 независимо задвижвани вериги. Впечатляващи са характиристиките и на неговия колесен вариант Steiger. Представянето на иновациите при прикачната техника започна със сеялката за окопни култури Темpo, която през 2014 г. ще бъде оборудна с Isobus – система. Сеялките се произвеждат в два варианта: прикачни и навесни, 6 и 8 редови, а от 2014 г. и 12 редови.

Друг световен производител на агротехника – Kverneland, беше представен с торачката Exacta TL. Своето представяне имаше и френският производител на пръскачки Теcnoma, които се предлагат в 3 варианта: навесни, прикачни и самоходни. Самоходните машини са разработени в 3 серии, с редица нововъдедения, включително системата варио селект на стрелата и система за контрол на пръсканията.

При зърнокомбайните акцентът беше върху двете нови серии на Case – 130 и 230 Axil Flow, с мощност от 300 до 570 к.с. Новост при тях през 2014 г. ще бъде системата за автоматично следене на релефа и промяна на настройките. Друга внедрена иновация е и системата за контрол, която отчита три параметъра: натовареност на двигателя и работата на ротора и ситата.

Тitan Machinery предлага на българскиая пазар и навигационно оборудване за прецизно земеделие на Trimble, с което земеделските производители могат да направят производството си максимално рентабилно. GPS оборудването дава възможност за работа с целия диапазон корекции на сигнала. При ползване на безплатния сигнал Egnos, както и Оmnistar,  се постига точност до 20 см, а с използването на RTK станция точността достига до 2,5 см. Вариациите са – използване на мобилните оператори или радиовръзка между RTK и машината.

По време на семинара Тitan Machinery Bulgaria проведе и традиционната си томбола. Късметът тази година беше на страната на Георги Иванов от Врачанския съюз на зърнопроизводителите, който спечели пътуване до Париж и посещение на завода на Теcnoma.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.