Антъни ван дер Лей е новият президент на CEMA

„Най-важното е да покажем иновативността на нашата индустрия“

Антъни ван дер Лей, изпълнителният директор на LEMKEN GmbH, беше избран за президент на CEMA, търговска асоциация, обединяваща производителите на земеделски машини в Европа.

„Това е много иновативен сектор, в който се внедряват последни технологии и новости, които да отговорят на изискванията на земеделската общност. Моята цел, като президент на организацията, ще бъде да покажа креативността на нашата индустрия, точно както предишният президент Ричард Маркуел успешно правеше през последните години. Необходимо е успешно партньорство с Европейската комисия, страните-членки и Европейския парламент, особено по технически и икономически въпроси, за да засилим европейското индустриално и технологично лидерство при производството на земеделско оборудване и внедряване на дигитални и прецизни технологии в европейското земеделие.“

Холандец по националност, Антъни ван дер Лей е заемал множество позиции в компании, опериращи на европейско и световно ниво. От 2012 г. е изпълнителен директор на LEMKEN GmbH – компания за производство на агромашини, с повече от 1400 служители, локализирани в Алпен, Германия.
След 4 години начело на CEMA, сега Ричард Маркуел ще се отдаде на заслужена почивка и пенсиониране.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.