1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. ARION 400 Stage IV от CLAAS

ARION 400 Stage IV от CLAAS

Правилният трактор за всеки

През последните няколко години, CLAAS е съсредоточила своите усилия за развитие на тракторите с мощност над 140 к.с. и успешно модернизира и разширява този сектор с набор от иновативни продукти. Сега, CLAAS доказва своята иновативна сила в по-ниските мощности и обновява стандартните си трактори под 140 к.с. Новата гама на ARION 400 е напълно обновен от двигателя до покрива. Със своите мощности и множество опции за оборудване, това е правилният трактор за всякакви цели.

До сега трите модела от гамата на ARION 400 - 410, 420 и 430 – са покривали мощност от 100 до 130 к.с. В новата серия на ARION 400, са добавени нови 6 модела (410, 420, 430, 440, 450 и 460) с мощност от 90 до 140 к.с.

Модел

Максимална сила (кВт/к.с.)*

ARION 460

104/140

ARION 450

97/130

ARION 440

90/120

ARION 430

82/110

ARION 420

75/100

ARION 410

67/90

*Спецификации според ECE R120

Тракторите с мощност под 140 к.с. представляват голям и важен сегмент на пазара. Този сегмент изисква широко предлагане на изключително просто и високо оборудвани с машини. Новите трактори ARION 400 са съответно по-разнообразни, с много възможности за оборудване на всички трактори CLAAS.

 
Различни варианти за кабините

Клиентите могат да избират от 4 варианта за кабини и покриви на ARION 400. Кабината е налична с едно цяло предно стъкло, каквото има новата панорамна кабина, или 5-стълбова кабина без врата от дясно. 5-стълбовата кабина е направена специално за съвместно използване и следователно не се нуждае от дясната врата или друг стълб. Вместо това, тя има удароустойчиво, цяло стъкло от поликарбонат от дясната страна. Всички други кабини имат врати и от двете страни, които - благодарение на шестте стълба – са отворени, с малък навес. Това има и своите предимства, особено когато се работи в сгради, където пространството е ограничено. Когато става въпрос за покрива на кабината, клиентът може да избере между уникалния нов панорамен покрив, който поставя нов стандарт за видимост при тракторите. Като възможност се предлага и висок или нисък стъклен покрив, а също и покрив без стъкло. Във варианта за нисък покрив, новите ARION 400 предлагат една от най-ниските височини в своя клас -  само 2.48 метра.

2082011_500

Истинска панорамна гледка

Новата панорамна кабина със своите фасади с размер 2.41 m²  дава на водача напълно ново усещане за пространство. Прозореца на покрива на предното стъкло и поликарбоната са свързани един с друг, без напречна греда, давайки на водача неограничено 90° зрително поле върху предния край на товарача.

Нова мултифункционална поддръжка

Всичките кабини на новите трактори ARION 400 са ергономични и лесни за управление. Това включва нов стандартен, ергономичен и мултифункционален лост. Използва се за пълен контрол на предния товарач, зъбните колела, задната връзка, скоростта на двигателя и евентуално двата електронни блока за управление. Мултифункционалният лост пасва в ръката перфектно и позволява контрола на всички функции на скоростната кутия. Можете да превключвате през всички предавки само с палеца си.  Всички функции на предния товарач може да се управляват с мултифункционалния лост в два варианта - електро-хидравлично с функцията ELECTROPILOT или хидравличен, задвижван с функцията FLEXPILOT.

Подобно на по-големите трактори CLAAS, наклона и дължината на кормилната колона може да се адаптира в зависимост от нуждите на оператора. Кормилната колона представлява единица с арматурното табло. Новата концепция на кабината също така включва повече пространство за съхранение и някои изключително практични функции. От дясната страна на превозното средство над батерията, например, е стандартния набор от инструменти.

Широк избор от различни видове хидравлични системи за управление

Обхватът на хидравликата за ARION 400 е също разнообразен. Три различни хидравлични схеми са възможни за всички модели, включително открита хидравлична схема за стандартни приложения с 60 л/мин и отворена верига с 98 л/ мин за приложения, изискващи голям поток. Това е комбинация от две помпи с 57 л/мин за системи за контрол и 41 л/мин за задната връзката. Ако използването на системите за контрол е голямо, и двете помпи могат да бъдат активирани заедно с натискането на един бутон. Освен това, за първи път в този клас, CLAAS предлага 110 л/мин load-sensing на хидравличния кръг за новия ARION 400, който идва с допълнителната система Power Beyond.

PROACTIV окачване на предната ос

С балансирано разпределение на теглото, по-дълго междуосие и по-малка дължина на превозното средство, CLAAS е останал верен на своята концепция за трактор с новата гама ARION 400. Освен това, ARION 400 извлича ползите от концепцията за "талия на оса", която вече осигурява високо заключване на волановия ъгъл дори с широките гуми на Axion 800 и 900. Резервоарът за маслото е интегриран като поддържащ елемент. Това спестява пространство, прави го по-лесен за поддържане и предният товарач може да бъде закрепен директно към резервоара за маслото и редуктора. Proactiv окачването на предната ос се предлага като опция. Това концепция за индивидуално окачване е била използвана за първи път на ARION 500/600, за да осигури истински комфорт при трактори над 90 к.с.

1943841_500
Пълна мощност на двигателя


Както на Axion 800 и 900, CLAAS е избрал мощен и икономичен FPT двигател с модерно комън рейл впръскване (1600 бара), с турбокомпресор и охладител на въздуха за серията ARION 400. За първи път в този модел се използват модерни 4-цилиндрови двигатели (размер на 4.5 л двигател), отговарящи на стандарта за емисиите Tier 4. Това се постига със система от два елемента, състояща се от дизелов окислителен катализатор (DOC / Oxicat) в комбинация с SCR каталитичен преобразувател. Тази система за контрол на емисиите не изисква външна система за рециркулация на отработените газове, нито дизелов филтър за твърди частици (DPF). CLAAS почерпи вдъхновение от Axion 800 и 900 за структурната интеграция на системата за контрол на емисиите, с всички компоненти, за да се даде възможност на водача за свободно поле на действие.

Няма нужда от допълнителна мощност за ARION 400; пълната мощност на двигателя може да изпълнява всички приложения. Подобно на своя предшественик, новият ARION 400 използва изпитаното и тествано 16/16 предаване QUADRISHIFT. Четирите Powershift и четирите електро-хидравлични настройки позволяват на водача да се възползва от 16-те предавки без педал на съединителя. Благодарение на QuadrActiv, скоростите също могат да бъдат напълно автоматични.

Автоматични функции, както се изисква

За тези, които просто искат трактор за прости задачи с няколко електронни компонента, стандартната версия на ARION 400 е идеална. Въпреки това, новият ARION 400 също предлага множество автоматични функции, като блокаж на диференциала, на четирите колела и PTO, например, за да направи работата по-лесна. За трактор, оборудван с CIS (CLAAS INFORMATION SYSTEM), са възможни също допълнителни опции и настройки. Това включва бордови компютърни функции и настройки като REVERSHIFT за обръщане и изместване, електронни системи за контрол, базирани на QuadrActiv и Powershift. CIS се управлява удобно и лесно с помощта на въртящ се превключвател и бутон ESC.

CLAAS се предлага на Българския пазар от фирма Рапид КБ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.