1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Автономният трактор на New Holland e бъдещето на селското стопанство

Автономният трактор на New Holland e бъдещето на селското стопанство

Машината може да работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата

Истинска сензация на изложението Farm Progress Show в Съединените щати. Световният лидер NEW HOLLAND, представян у нас от ИНТЕРАГРИ България, показа за първи път своята революционна иновация – автономен NHDrive трактор. Безпилотната машина може да изпълнява широк спектър от земеделски задачи, както през деня, така и през нощта. Машината се придвижва автоматично до полето, по определени пътища и може да работи съвместно с други автономни или конвенционални трактори. В допълнение, той може да се управлява и от истински оператор в кабината.

На пръв поглед представеният T8 Blue Power изглежда като стандартен трактор. Изненадата на многобройните посетители на Farm Progress Show обаче идва още с първите кадри, разкриващи неговите истински възможности. Бързо всеки разбира, че пред очите му е бъдещето на селскостопанския сектор, а новата машина предлага невиждан досега оперативен капацитет.

Еволюция базирана на ефективност и устойчивост

Автономният NHDrive е безпилотен трактор. Той е напълно автоматизиран и може да се управлява и контролира чрез стационарен компютър или преносим интерфейс таблет. Така земеделските производители имат пряк достъп до трактора и инвентара, където и да се намират - в комфорта на своя дом или офис, докато се грижат за своите животни, а защо не и докато са на път. Това значително улеснява работата и прави вземането на решения по-бързо, с което се подобрява оперативната ефективност и производителност на стопанството като цяло.

На своя компютър или лаптоп, фермерът може да следи маршрута и движението на трактора, или в реално време да наблюдава изображение от до четири камери, монтирани на машината (две предни и две задни). Допълнителен прозорец ви позволява да следите и коригирате ключови параметри за машината с прикачния инвентар, като скорост на двигателя, ниво на горивото, скорост на засяване и други. Маршрутът в полето също може да се планира, като те трябва да включват частни пътища.

Още подробности четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.