1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. АЗПБ ще прави център за селскостопански изложения в Добрич

АЗПБ ще прави център за селскостопански изложения в Добрич

Такъв експозиционен център ще привлече повече инвеститори в града

Асоциацията на земеделските производители в България ще изгражда в Добрич център за селскостопански изложения. Инвестиционното намерение, което възлиза на 2,8 милиона лева, ще бъде разгледано утре на сесия на Общинския съвет в Добрич. Ето подробности от кмета на града Йордан Йорданов. С него разговаря кореспондентът ни Галина Недкова.

Център за организиране на аграрни изложения на открито, многофункционална зала за изложения и конферентна - за мероприятия – това е записано в инвестиционното намерение на Асоциацията, което ще бъде дискутирано и обсъдено от общинските съветници на Добрич.

Предложението включва създаване на акционерно дружество, в което община град Добрич да апортира терен за ползване, а останалите акционери да предоставят финансов ресурс за реализация на проекта. Ако предложението бъде одобрено на сесия, се очаква през август 2016 центърът да приеме първите изложители.

Създаването на подобен експозиционен център може да привлече повече инвеститори в Добрич, допълни още Йордан Йорданов. Очаква се на заседанието на Общинския съвет в Добрич да присъстват представители на Асоциацията на земеделските производители в България.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.