1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Българската асоциация на търговците на агротехника поиска съдействие за подпомагане на сектора

Българската асоциация на търговците на агротехника поиска съдействие за подпомагане на сектора

Машинният парк в земеделието е на много ниско ниво

Заместник-министърът на земеделието и храните Преслав Борисов обсъди с управителния съвет на Българската асоциация на търговците на агротехника проблемите и перспективите в сектора. Представителите на асоциацията поискаха съдействието на ръководството на МЗХ за подпомагане на сектора, създаване на условия на конкурентноспособност и условия за внос, продажбата и сервиза на високопроизводителна съвременна  селскостопанска техника в България.

Христофор Бунарджиев, председател на управителния съвет на асоциацията представи информация за състоянието и вноса на земеделската техника в България. Данните показват, че машинния парк в земеделието е слязъл до нивото на 1969 година и има значително изоставане в областта на техниката, което поставя земеделските производители в изключително неизгодни условия.

Зам.-министър Преслав Борисов съобщи, че до края на март ще бъдат проведени работни срещи с представителите на асоциациите, обединяващи практически всички субекти, за да бъде направен цялостен анализ и създадена единна Стратегия за управление на земеделието.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.