Български фермери посетиха испанската компания за производство на почвообработващи машини OVLAC

Плуговете й се внасят у нас от фирма Оптиком

Група фермери от Северна България, клиенти на Оптиком и Агростарс (дилър на Оптиком за Североизточна България) гостуваха на испанския производител на плугове OVLAC. Плуговете на OVLAC се внасят и предлагат на българския пазар от Оптиком от 1999 г. и работят успешно при много български земеделски производители, дори и в особено тежки почвени условия.

OVLAC е семейна фирма, която произвежда почвообработващи машини от 1936 г. Плуговете са топ продуктът, а през последните 15 години се произвеждат и култиватори и дискови брани. Днес в компанията работи 3-то поколение от фамилията и OVLAC е най-големият производител на инвентар за почвообработка в Испания.

Производството е разположено в модерна сграда на 20 хил. м², където работят над 60 imag3403_300души персонал. Износът съставлява над 60% от общия обем и е предназначен за над 20 страни по света в изключително конкурентни и взискателни пазари като Франция, Германия, Великобритания, Чили, Южна Африка, Нова Зеландия, Китай и др.

Българските гости се увериха в изключително високото качество на целия процес на производството: подбрани шведски стомани за суровина, висока технологична дисциплина при изработката на всеки компонент, отлична организация и контрол на качеството.

Фабриката за плугове OVLAC произвежда самостоятелно над 85% от всички детайли, като по този начин осигурява високото качество на готовата продукция. Собствената линия за боядисване осигурява перфектно и дълготрайно покритие.

Домакините от OVLAC заведоха гостите на дегустация в атрактивната винарска изба Bodegas Portia с уникален дизайн, съоръжения, лозя и страхотни вина.

Интересна част от пътуването в Испания на българската група служители и клиенти на Оптиком беше посещението на Demoagro 2015. Изложението се провежда на полето на площ около 1000 дка, като всички участници имат еднакви по размер и оформление площи и съоръжения, а на посетителите се предоставя възможност да тестват селскостопанската техника в работа в реални условия. Земеделската техника се представя в три зони – за почвообработка, прибираща техника и специализирани машини (за лозарство, овощарство и др.). Сделки не се сключват, само демонстрации и избор на подходяща техника. На Demoagro плуговете OVLAC представиха успешно своята здравина и надеждност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.