1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Борса за семена събира фирми от страната и чужбина в Добрич

Борса за семена събира фирми от страната и чужбина в Добрич

Изложението се открива днес – 7-и февруари и продължава до събота – 11-и февруари в СК „Простор“

62 фирми от страната и чужбина са заявили участие в XVIII-то издание на „Борсата за семена и посадъчен материал“, организирана от „Добрички панаир“. По щандовете на фирмите участнички могат да се видят и закупят семена за пролетни, есенни култури, цветя и зеленчуци, посадъчен материала, торове, препарати за растителна защита, биологични продукти за опазване на културите, парници и оранжерии, селскостопанска техника, инвентар за градини, лозя, овошки и цветя, специализирана литература и др.

Официалното откриване на Борсата за семена е насрочено за днес /7 февруари/ от 10 часа. Покани са отправени до министъра на земеделието д-р Мирослав Найденов, зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова, председателя на Селскостопанска академия доц. д-р Георги Костов, народни представители, представители на земеделски структури и организации, на областна и общинска управа в Добрич. Още в първия ден на официална вечеря ще бъдат връчени традиционните награди на „Добрички панаир“ – за търговско представителство и за иновации.

85% от заявилите участие фирми са традиционни изложители, подчертаха организаторите от „Добрички панаир“ АД. 5 на сто участниците се включват за първи път в Борсата. Те предлагат на посетителите навигационна техника, листни торове, оранжерийно проектиране, методи за отглеждане на зеленчуци, поливни системи и др. Представят се фирми от Холандия, Турция, Гърция, Полша, Франция, Италия, Израел, Япония, Румъния, Сърбия.

Добричка област е представена от Добруджански земеделски институт – Генерал Тошево, „Витал Грийн Ко”, „Агро Свят 98 Добрич“ ООД, ЕТ „Статев – Станимир Недялков”, „Феликс“ ЕООД, „БИЗО България“ ЕООД, „Агроферт“ ООД, „Гала 90“ ЕООД.

Очаквайте видео новина по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.