1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CASE Farmall – икономичните универсални трактори с мощност 55-115 к.с.

CASE Farmall – икономичните универсални трактори с мощност 55-115 к.с.

Компанията показа новостите при тези машини на SIMA 2013

Името Farmall е неизменна част от историята на CASE IH, а с представянето на тракторите от сериите Farmall U, Farmall C и Farmall A, то отново излиза на преден план в селскостопанския сектор. Деветдесет години след създаването на първите трактори Farmall, постигнали световен успех благодарение на своята надеждност и гъвкавост, CASE IH възобновява популярната марка посредством производството на серия трактори със същото качество.

Farmall U – универсален трактор с мощност 100 к.с.

Тракторите от серия Farmall U са напълно нова разработка. Те са изцяло проектирани като универсални трактори. В допълнение към новото оформление, моделите от серия Farmall U са оборудвани с напълно нов 3,4-литров двигател със система за впръскване на горивото Common Rail, турбокомпресор с байпасен клапан, междинно охлаждане и система за външна рециркулация на отработените газове. Моделите от серията са с мощност 95, 105 и 115 к.с.

С цел да покрие изискванията на бъдещия стандарт за емисии Етап 4 в новите трактори Farmall U с технология за ефективна мощност (Efficient Power) CASE IH внедрява система за външна рециркулация на отработените газове, оксидиращ катализатор за дизелови двигатели, както и система за последваща обработка на отработените газове с дизелов филтър за механични частици.

Видът на трансмисията се определя от предназначението на трактора. Стандартно моделите са оборудвани с трансмисия Powershuttle 12x12, но се предлага и трансмисия Powershuttle 24x24 с двуетапно превключване на предавките без съединител за по-комфортно управление на машината. По избор на клиента се предлага и трансмисия Powershuttle 20х20 с ходонамалител.

Мощна задна част

В задната част на тракторите са направени допълнителни подобрения. Максималният капацитет на подемния механизъм с електронно управление е 5400 кг. Управлението на всички основни функции, в това число на уравновесяването, транспортния фиксатор и максималната височина на теглича, се извършва с един пръст.

Ново: удобна предна хидравлика

Предната част на тракторите от серия Farmall U също е изцяло обновена. CASE IH e първата компания, която поставя предна теглична скоба на машини от тази мощностна категория. Повишена е ефективността на кормилната и навесната система. Максимално близкото разположение на тегличната скоба до предната ос намалява натоварването върху нея. По избор на клиента се предлага и предно приспособление за задвижване (ПЗ).

Тракторите Farmall C – приятели на животновъдите

Серията Farmall C е чисто нова. Тя се състои от трактори с мощност 55-75 к.с., предназначени за сферата на животновъдството, зеленчукопроизводството и др. В тези отрасли компактността на тракторите Farmall C е предимство. Моделите притежават впечатляваща маневреност, забележително съотношение мощност-тегло, стабилна хидравлика и осигуряват превъзходна видимост във всички посоки и към всички основни работни зони.

„Сръчни“ и модерни двигатели

Мощността на новите модели трактори Farmall C варира в диапазона 55-75 к.с., съответно 55 к.с., 65 к.с. и 75 к.с. Притежават 3,2-литрови четирицилиндрови двигатели, произведени от FPT (Fiat Powertrain Technologies), които заедно с компактната форма на тракторите, реализират благоприятно съотношение мощност-тегло и окръжност на завиване едва 3,80 м.

По избор на клиента тракторите се оборудват с трансмисия 12х12 със синхронизатор или с трансмисия 20х20 с ходонамалител. Двата модела трансмисии се предлагат стандартно с механичен превключвател, или по желание на купувача – с електрохидравличен превключвател. Максималната скорост, която достигат е 40 км/ч, като с ходонамалителя скоростта се снижава до 123 м/ч.

Нова концепция за кабините

При разработването на тракторите от новата серия Farmall C, инженерите на CASE IH насочват усилията си главно към осигуряване на максимален уют за операторите и ергономията. За първи път таванът на кабината на тракторите Farmall C е 100% плосък. Иновативната му конструкция с прозорец, осигуряващ видимост към товарача, обезпечава оптимален контрол на работната зона на челния товарач.

CASE IH представя нов универсален трактор

С новата серия Farmall A, съставена от шест трактора с мощност 65-113 к.с., CASE IH придава на тази популярна категория машини по-голяма гъвкавост и по-богат избор.

Серията Farmall A гарантира икономия и ефективност. Моделите са оборудани с мощни двигатели и са изключително „сръчни“, благодарение на компактната си форма, отличната маневреност и улеснената експлоатация.

В основата на тракторите от серия Farmall A стоят модерните, три- и четирицилиндрови двигатели FPT с турбокомпресор. Благодарение на вградените системи за рециркулация на отработените газове, те отговарят на съвременните стандарти за емисии. Стабилни и компактни, те притежават висок въртящ момент, т.е. необходимост от по-малко смени на предавката и голяма ефективност, както и специфичен нисък разход на гориво.

Моделите се предлагат с богат избор на трансмисии. Стандартно те са оборудвани с постоянно зацепена трансмисия 12х4, трансмисия 12х12 със синхронизатор и трансмисия 12х12 с електрохидравличен превключвател, която е особено подходяща за товарни дейности.

Farmall A – новата зона на комфорт

Водеща роля при проектирането на новите трактори от серията Farmall A заема комфортът на оператора. Независимо от относително малкият им размер, удобството на шофьора никак не е малко. Кабините са просторни и с лесен достъп. Отдясно на оператора са групирани важни устройства за управление работата на машината, което придава допълнителен уют на шофьорите.

Една от най-големите придобивки на кабината е вграденият в покрива прозорец. Благодарение на него операторите разполагат с видимост към товарача, която е особено необходима при подемни операции. С цел улесняване на работата в нощни условия, на покрива са монтирани мощни светлини.

Впечатляваща маневреност

С усъвършенстваната технология за блокиране на кормилното управление при завъртане на волана на 60° за системата 4х4, радиусът на завиване е едва 5,10 м. В допълнение към компактната структура на трактора, тя подпомага маневреността в селскостопанските дворове и в периферните участъци на насажденията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.