1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Case IH Magnum CVX 380 стана „Трактор на годината“ за 2015-та

Case IH Magnum CVX 380 стана „Трактор на годината“ за 2015-та

Церемонията по награждаването се състоя в рамките на изложението EIMA в Болоня, Италия

Case IH Magnum CVX 380 с мощност 435 к.с. беше избран единодушно за „Трактор на годината“ за 2015-та от журито, състоящо от 23 представители на водещи европейски медии.

Победителят е с 8,7-литров двигател Cursor 9 от FPT Industrial, оборудван със системата Hi-ESCR и отговарящ на Tier 4.

Моделът Deutz Fahr 9340 TTV грабна отличието „Златен трактор за дизайн“ за 2015-та. Той е съчетание на сила, надеждност, комфорт – напълно отговарящ на очакванията на фермерите. Победителят в категорията е с двигател DEUTZ с мощност 340 к.с., с малък разход на гориво, с Tier 4 и технология SCR и Система за филтриране на твърди частици DPF. Тракторът е с двоен турбокомпресор и TTV трансмисия за най-добра ефективност.

И третата престижна награда „Специализиран трактор“ за 2015-та беше присъдена на компактния T3.75F на New Holland. Той е с 2,9-литров трицилиндров двигател с Tier 3 и турбо, което се справя с всяко предизвикателство. Компактните му размери осигуряват радиус на завой само 3.4 м.

Награждаването се състоя още в първия ден на изложението EIMA, което продължава до 16 ноември в Болоня. Участие в церемонията взе и Цветан Гърбешков, член на журито на конкурса и собственик на най-голямата специализирана медийна група.

Автор: Светла Стефанова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.