1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CASE IH обогатява продуктовата си гама от рулонни балопреси с фиксирана камера RB 544

CASE IH обогатява продуктовата си гама от рулонни балопреси с фиксирана камера RB 544

Те осигуряват висока производителност и бали с първокласно качество

С новата серия RB 544 CASE IH обогатява продуктовата си гама от рулонни балопреси. Моделите от серията са проектирани специално за нарастващите изисквания на големите млечни ферми и предприемачите. Трите модела високопроизводителни балопреси с фиксирани камери, които ще бъдат пуснати в търговската мрежа през сезон 2014 г., притежават нова система от каландрови валяци CRS.

В допълнение към стандартната версия RB 544 Silage Pack, Case IH предлага версията Silage Pack HD, предназначена за предприемачите. Тя е снабдена с тандемни оси и активен контрол на камерата, обезпечаващ производството на бали с по-голяма плътност. Двата модела притежават комбинирана система за обгръщане на балите с мрежа и филмово покритие. Стандартните рулонни балопреси произвеждат бали с диаметър 125 см, а балопресите Silage Pack HD – пакети с диаметър 135 см. Трите нови модела са проектирани така, че да гарантират производството на висококачествени бали с еднаква плътност и са изключително благонадеждни при работа с всякакви растителни култури.

Равномерен и непрекъснат поток на растителната маса

С цел постигане на гладко и ефективно придвижване на растителната маса към камерата и максимална ефикасност на процеса на производство на бали новите модели RB 544 със стандартни характеристики са снабдени с подбирач с ширина 2,10 м, а моделите HD – с подбирач с ширина 2,20 м. Те гарантират чисто и надеждно събиране на плътни откоси от високопроизводителни комбайни и силажни материали. Двата вида подбирачи притежават пет реда гребени за безпроблемно събиране на растителната маса и максимална продуктивност.

Система от каландрови валяци CRS (Compression Roll System)

В центъра на технологиите на новите балопреси RB 544 се намират 18 прецизно проектирани и пригодени към специалните нужди на клиентите валяци с нов производствен процес. Валяците с диаметър 200 мм притежават повърхност със специален профил, който подобрява съприкосновението с растителната маса. Те са монтирани върху заварени лагери, които са защитени от влагата в компресионната камера. Благодарение на тези придобивки и новия дизайн, балопресите от серия RB 544 произвеждат бали с еднаква плътност.

Комфорт върху всякакви терени

Центърът на тежестта на новите балопреси RB 544 е разположен ниско, което ги прави подходящи за работа по неравни и наклонени терени. Машините разполагат с широки гуми, които задоволяват индивидуалните работни нужди на клиентите и осигуряват отличната защита на тревните площи при минимално уплътняване на почвата.

Иновативно опаковане на балите

Балопресите Silage Pack и Silage Pack HD със смесено опаковане разполагат с възможност за пакетиране на балите в компресионната камера с мрежа или филмово покритие. Филмовото покритие представлява надеждна бариера, възпрепятстваща преминаването на кислорода в силажните бали и допълнително намалява разходите по опаковане на балите. Когато балите замръзнат те се разопаковат бързо, тъй като, за разлика от мрежите, филмовите покрития не замръзват заедно с балата.

Управляващо устройство, наподобяващо смартфон

Стандартното оборудване за поддръжка на балопресите RB 544 се състои от автоматична централна смазочна система и преден корпусен панел с лесен достъп. Управлението на машината се осъществява с помощта на тъчскрийн терминал, наподобяващ смартфон. На монитора се изобразяват всички необходими параметри, в това число плътността на балите, скоростта на приспособлението за задвижване, броят на опаковъчните слоеве на балите, както и състоянието на мрежите и филмовите покрития, като контролът на тези показатели е съвсем лесен. В допълнение автоматичен брояч на балите предоставя отчет за свършената работа. Операторите могат да проследяват добива от различните зони и да определят местата с най-висок или най-нисък добив.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.