1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CASE IH представя повече от 20 топ иновации и нови два класа трактори на Агритехника 2013 в Хановер

CASE IH представя повече от 20 топ иновации и нови два класа трактори на Агритехника 2013 в Хановер

Тракторите Quadtrac 620 и Magnum CVX ще бъдат акценти по време на изложението

„Ефективно земеделие – трактори, успешни технологии за прибиране на реколтата и решения за прецизно земеделие за селското стопанство в утрешния ден“ – това е мотото на CASE IH на тазгодишното изложение Агритехника в Хановер, Германия. „В изложбата са включени нови решения за прецизно селско стопанство и предоставяне на информация по въпроси, които представляват интерес за земеделските производители. Тези въпроси се отнасят до най-новите спестяващи гориво технологии в двигателите, иновативните решения за финансиране и запознаване с ползите при употребата им“, сподели Алфред Гът, мениджър комуникации на CASE IH.

По отношение на тракторите двата нови продукта на компанията Quadtrac 620 и Magnum CVX ще бъдат акценти по време на изложението. Тези два трактора притежават най-мощния двигател в своя клас и са лидери в световен мащаб. Magnum CVX е най-мощният стандартен трактор, а Quadtrac 620, със своите 620 или 700 к.с., са най-мощните верижни трактори в света.

Всички нови Steiger и Quadtrac модели са задвижвани от FPT Cursor 13 промишлени двигатели. Със своите 6 цилиндъра те са източник на енергия, с капацитет от 12,9 литра с два охладителя, които дават възможност за значително подобряване на температурната ефективност на двигателя, без да прави компромис с теглителната мощност на трактора, с въртящ момент от 2941 Nm.

Новите двигатели са снабдени с уникална Hi-ESCR технология, която оптимизира горенето. Тази патентована технология не само осигурява отлична ефективност на разходите, но и трансформация с ефективност от 95 на сто - в сравнение с между 80 и 85 с други системи. Чрез SCR системата се постига по-голяма мощност, по-нисък разход на гориво и повишена надеждност.

Серията Maxxum ще бъде представена с три нови модела. Maxxum CVX 110, CVX 120 и CVX 130 са най-новите универсални трактори, способни да се справят с широк спектър от задачи, с участието на мощни двигатели и удобни кабини. MAXXUM CVX моделите са оборудвани с технология с двоен съединител. 50 км еко скорост се постига с по-ниска скорост на двигателя от 1750 оборота в минута. Технологията на двоен съединител гарантира, че загубите от триене са сведени до минимум, за максимална ефективност. Maxxum CVX тракторите са оборудвани с CASE IH Automatic Productivity Management (APM) система, която вече е доказала своята висока ефективност. APM автоматично намалява оборотите на двигателя и спестява много енергия.

Новите MAXXUM CVX трактори са задвижвани от двигатели с турбокомпресори, притежаващи междинни охладители. Тези 4- цилиндрови двигатели са с капацитет от 4,5 литра и осигуряват 10% по-висока производителност при намалена скорост на двигателя от 1900 оборота в минута. Това дава възможност за значително намаляване на разхода на гориво.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.