1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Challenger представя нови технологични разработки за по-лесно и по-ефективно селско стопанство

Challenger представя нови технологични разработки за по-лесно и по-ефективно селско стопанство

Автоматичната навигационна система Auto-Guide 3000TM е с разширено приложение

Компанията Challenger е известна с това, че винаги използва модерни технологии, за да помага на фермерите да работят по-ефективно. Тя е и първият производител на машини, който преди 18 години предлага заводски монтирана система за автоматична навигация, част от оборудването на тракторите 65D. Пръскачките на Challenger разполагат със система за работа с променливи норми от началото на 90-те години на XX век. Най-новите разработки увеличават обсега и предимствата на продуктовата гама на Challenger.

Автоматична навигационна система Auto-Guide 3000TM за всички машини с марка Challenger

Широкообхватната автоматична система за навигация Auto-Guide 3000TM ще бъде част от оборудването на всички модели от продуктовата гама на Challenger, произвеждани през 2014 г. в Европа, Африка и Близкия Изток.

Следвайки стратегията Fuse Technologies на AGCO, в която основно място заемат интегрирането и връзката с фермерски стопанства, сега Challenger предлага същата напълно интегрирана и изпитана навигационна система, с която разполагат верижните трактори на Challenger и самоходните пръскачки RoGator и TerraGator със сходно управление, усет и функционалност при всички продукти.

Клиентите могат да получават техническо обслужване за всички свои машини от един единствен партньор, вместо да се занимават с множество трети страни изпълнители. Системата Auto-Guide 3000TM е напълно съвместима с по-ранните версии на Auto-Guide, монтирани на произвежданите досега от Challenger машини.

Това значително улеснява обучението на операторите, поддръжката и ефективната експлоатация за собствениците на голям брой машини от различно естество. Сеитбените дейности и пръскането ще се радват на по-голяма прецизност и икономическа ефективност – доказано е, че навигационните системи намаляват разхода на гориво със средно 12 процента, както и количеството на необходимия изходен материал при по-кратък престой в полски условия.

При управлението на машините Challenger системата Auto-Guide 3000TM работи с точност до метри, дециметри или сантиметри. Тя се контролира от монитора на конзолата за управление на трактора Tractor Management Centre (TMC) или с помощта на модерния монитор C3000 с 25-сантиметров цветен сензорен екран и лесно меню.

Характеристика на автоматичната навигационна система Auto-Guide 3000TM

  •  напълно интегрирана в машината
  •  системата е с разширено приложение
  •  AG 3000 Basic работи с интерфейс GO Mode
  •  AG 3000 Advanced работи със сензорния екран C3000 за по-съвършени функции за управление
  •  точност от един метър до дециметри и кинематика в реално време RTK (с точност до сантиметри) с възможност за изтегляне на подобрения

Напълно интегрирана в машината система за навигация

Навигационната система е изцяло оптимизирана за работа с машини с всякакви размери, хидравлика и управление за максимално ефективно насочване. Тъй като системата Auto-Guide 3000TM е интегрирана, инсталирането ѝ на машините с марка Challenger представлява едноетапен процес. След монтиране на приемника TopDock на Auto-Guide 3000TM навигационното меню автоматично се появява на дисплея на конзолата TMC.

Автоматичната навигация е също така с разширено приложение: свойствата и функциите за навигация, както и сателитната точност се нагаждат прецизно към нуждите на бизнеса, сега и за в бъдеще. Системата предлага лесно и пряко управление, като Auto-Guide 3000TM Advanced може да се приспособи към нуждите на трудните задания и операции с помощта на интуитивен сензорен екран, чиято конфигурация се настройва от самите оператори.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.