1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Challenger представя нови технологични разработки за по-лесно и по-ефективно селско стопанство

Challenger представя нови технологични разработки за по-лесно и по-ефективно селско стопанство

Автоматичната навигационна система Auto-Guide 3000TM е с разширено приложение

Компанията Challenger е известна с това, че винаги използва модерни технологии, за да помага на фермерите да работят по-ефективно. Тя е и първият производител на машини, който преди 18 години предлага заводски монтирана система за автоматична навигация, част от оборудването на тракторите 65D. Пръскачките на Challenger разполагат със система за работа с променливи норми от началото на 90-те години на XX век. Най-новите разработки увеличават обсега и предимствата на продуктовата гама на Challenger.

Автоматична навигационна система Auto-Guide 3000TM за всички машини с марка Challenger

Широкообхватната автоматична система за навигация Auto-Guide 3000TM ще бъде част от оборудването на всички модели от продуктовата гама на Challenger, произвеждани през 2014 г. в Европа, Африка и Близкия Изток.

Следвайки стратегията Fuse Technologies на AGCO, в която основно място заемат интегрирането и връзката с фермерски стопанства, сега Challenger предлага същата напълно интегрирана и изпитана навигационна система, с която разполагат верижните трактори на Challenger и самоходните пръскачки RoGator и TerraGator със сходно управление, усет и функционалност при всички продукти.

Клиентите могат да получават техническо обслужване за всички свои машини от един единствен партньор, вместо да се занимават с множество трети страни изпълнители. Системата Auto-Guide 3000TM е напълно съвместима с по-ранните версии на Auto-Guide, монтирани на произвежданите досега от Challenger машини.

Това значително улеснява обучението на операторите, поддръжката и ефективната експлоатация за собствениците на голям брой машини от различно естество. Сеитбените дейности и пръскането ще се радват на по-голяма прецизност и икономическа ефективност – доказано е, че навигационните системи намаляват разхода на гориво със средно 12 процента, както и количеството на необходимия изходен материал при по-кратък престой в полски условия.

При управлението на машините Challenger системата Auto-Guide 3000TM работи с точност до метри, дециметри или сантиметри. Тя се контролира от монитора на конзолата за управление на трактора Tractor Management Centre (TMC) или с помощта на модерния монитор C3000 с 25-сантиметров цветен сензорен екран и лесно меню.

Характеристика на автоматичната навигационна система Auto-Guide 3000TM

  •  напълно интегрирана в машината
  •  системата е с разширено приложение
  •  AG 3000 Basic работи с интерфейс GO Mode
  •  AG 3000 Advanced работи със сензорния екран C3000 за по-съвършени функции за управление
  •  точност от един метър до дециметри и кинематика в реално време RTK (с точност до сантиметри) с възможност за изтегляне на подобрения

Напълно интегрирана в машината система за навигация

Навигационната система е изцяло оптимизирана за работа с машини с всякакви размери, хидравлика и управление за максимално ефективно насочване. Тъй като системата Auto-Guide 3000TM е интегрирана, инсталирането ѝ на машините с марка Challenger представлява едноетапен процес. След монтиране на приемника TopDock на Auto-Guide 3000TM навигационното меню автоматично се появява на дисплея на конзолата TMC.

Автоматичната навигация е също така с разширено приложение: свойствата и функциите за навигация, както и сателитната точност се нагаждат прецизно към нуждите на бизнеса, сега и за в бъдеще. Системата предлага лесно и пряко управление, като Auto-Guide 3000TM Advanced може да се приспособи към нуждите на трудните задания и операции с помощта на интуитивен сензорен екран, чиято конфигурация се настройва от самите оператори.

Навигационна система Auto-Guide 3000TM Basic с интерфейс GO Mode

Системата Auto-Guide 3000TM Basic е част от стандартното и добре познато оборудване на машините с марка Challenger. Управлението ѝ се осъществява с помощта на дисплея на конзолата за управление на трактора и осигурява пълен контрол на машината посредством един единствен екран.

Автоматичната навигационна система Auto-Guide 3000TM Basic разполага с лесен за ползване потребителски интерфейс „GO Mode“. Менюто и показваната на екрана информация се ограничават единствено до необходимите данни за по-просто боравене със системата. Операторите задават маршрута посредством помощна програма, която мигновено ги запознава с функциите на системата. В случай, че операторът се нуждае от още функционалности и e свикнал да работи с Auto-Guide, той трябва да избере „нормалния“ режим на работа, осигуряващ достъп до допълнителни свойства и функции.

Телеметричната система AgCommandTM следи горивото

Телеметричната система AgCommandTM помага на предприемачите и земеделските производители да управляват своята техника по-ефективно, като прецизно следят местоположението, производителността и ефикасността на всяка една машина. Когато необходимостта от сервизна поддръжка и възникналите проблеми се проучват и отстраняват, машините са в състояние да преминават бързо от една на друга задача.

Системата AgCommandTM Standard+ вече регистрира и разхода на гориво и предоставя на клиентите възможност за целогодишно 24-часово проследяване на изразходваните материали и ефикасността. Разходът на гориво се записва автоматично без намеса от страна на операторите.

„Първото нещо, което е необходимо за въвеждането на по-добри бизнес практики, е ясното разбиране на часовете и разходите на машината, както и на функциите, които се нуждаят от усъвършенстване. Системата AgCommandTM Standard+ вече предлага на земеделските производители бърза и лесна информация за ефикасността на машината, нейното местоположение и часовете на двигателя при изпълнението на различните задания през сезона. Сега, когато пакетът Standard+ регистрира и разхода на гориво, операторите разполагат с прецизно проследяване на изразходваните материали и възможност за сравнение“, пояснява Гастон Маркс, експерт „Продуктова поддръжка“ на Challenger за Европа, Африка и Близкия Изток.

Характеристика на телеметричната система AgCommandTM:

  •  денонощно проследяване на местоположението и параметрите на машината
  •  проследяване на изразходваните ресурси на машината, включително на разхода на гориво
  •  докладване за ефикасността на машината
  •  регистриране на ефикасността на машината при работа в полеви условия
  •  планиране на дейностите по поддръжка и обслужване, следене и осъществяване на контакт с продавача (при желание от страна на клиента)
  •  аларма на превозното средство и аларма, която се задейства при напускане на геозоната

 ЗА AGCO

AGCO е световен лидер в проектирането, производството и разпространението на селскостопанска техника. В помощ на производителността на селското стопанство AGCO предлага пълен набор от трактори, комбайни, машини за сено, пръскачки, машини за фуражи и оран, сечива, резервоари за зърно, системи за производство на протеини и резервни части за тях. Продуктите на AGCO се продават основно под четири търговски марки: Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® и Valtra®. В световен мащаб те се разпространяват от 3150 независими търговски представители и дистрибутори в повече от 140 страни. За квалифицирани клиенти, AGCO Finance предлага финансови услуги на дребно. Централният офис на основаната през 1990 г. компания AGCO се намира в Дълут, щата Джорджия (САЩ). През 2012 г. нетните приходи от продажби на AGCO възлизат на $10,0 млрд. Посетете уебсайта на адрес www.AGCOcorp.com или www.challenger-ag.com.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.