1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CLAAS ARION 460 – сред финалистите в конкурса „Трактор на годината“ за 2016-та

CLAAS ARION 460 – сред финалистите в конкурса „Трактор на годината“ за 2016-та

Фирма Универсал НВГ предлага богата гама машини с марката CLAAS

CLAAS ARION 460 е сред финалистите в новата категория на конкурса – най-добро, най-практично съоръжение. Той е с мощност 140 к.с. За представянето му журито посети Финландия, където се проведоха презентациите и полевите тестове.

Двигателят FPT е мощен и икономичен, с модерно комън рейл инжектиране, турбокомпресор и въздушно охлаждане. За първи път в този клас се използват модерни четирицилиндрови двигатели Tier 4, с технологиите DOC и SCR. Тази система за контрол на емисиите не изисква система за рециркулация на отработените газове, нито външен филтър за твърди частици (DPF).

С балансирано разпределение на теглото, дълго междуосие и малка дължина на превозното средство, CLAAS остава верен на своята концепция за трактори с новия ARION 400.

Диапазонът на хидравлика на ARION 400 също е разнообразен. Три различни хидравлични схеми са възможни за всички модели.
Окачването Proactiv на предния мост е на разположение като опция. Тази концепция използва индивидуално окачване на колелата и осигурява истински комфорт за тракторите над 90 к.с.

За тези, които искат да използват трактора за прости задачи с няколко електронни компонента, стандартната версия на ARION 400 е идеална. Въпреки това, новият ARION 400 предлага множество автоматични функции, като блокаж на диференциала и на четирите колела и активиране и дезактивиране на стартирането, за да се направи работата по-лесна.

Подобно на своя предшественик, новият Arion 400 използва изпитана и тествана трансмисия 16/16 QUADRISHIFT. Четирите Powershift настройки и четирите електро-хидравлични превключвателя позволяват на водача да се възползва от 16-те предавки, без педал на съединителя. Благодарение на QuadrActiv автоматичната Powershift единица, скоростната кутия също може да работи напълно автоматично.

Клиентите могат да избират между четири конструкции на кабината и четири покривни варианта за ARION 400.

Новата ПАНОРАМНА кабина е с 2,41 м² панел, който дава на водача напълно ново усещане за пространство. Предното стъкло и поликарбонатният покрив са свързани без напречна греда, като дават на водача 90° неограничено зрително поле върху предния товарач. Друг вариант е 5-опорна кабина, която разполага с удароустойчиво, цяло стъкло от поликарбонат в дясната страна.

Когато става дума за покрива на кабината, клиентът може да избере между уникална нова панорамна покривна конструкция, която постига нов стандарт по отношение на видимостта от кабината на трактора. Като алтернативи се предлагат висок покрив със светъл люк и нисък покрив със или без светъл люк. Във версията с нисък покрив новият ARION 400 разполага с една от най-ниските височини в своя производствен клас – едва 2,48 метра.

Всички варианти на кабините за новия ARION 400 имат подобрена ергономичност и концепция за обслужване. Това включва нови стандарти за ергономичен мултифункционален контрол. Всички функции на предно прикачения инвентар може да се управляват с мултифункционалния контрол, като се използват два варианта – електро-хидравличен с функцията ELECTROPILOT или хидравлично пилотен, задвижван с функцията FLEXPILOT.

Подобно на по-големите трактори на CLAAS, наклонът и дължината на кормилната конзола може да се адаптират в зависимост от способностите на оператора. Кормилната конзола образува единна система с арматурното табло. 

Подробности за серията Арион 400, както и пълната гама машини на CLAAS, ще намерите в офисите на фирма Универсал НВГ, гр. Долна Оряховица.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.