1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CLAAS Axion 850 стана „Трактор на годината“

CLAAS Axion 850 стана „Трактор на годината“

Победителите в престижния конкурс бяха обявени на специална церемония в Хановер

Новият колесен трактор Аxion 850 на CLAAS е носител на най-престижното отличие в бранша – „Трактор на годината“. Той се пребори в жестока конкуренция с останалите модели, предложени от водещи производители на агротехника. Аxion 850 е с 6-цилиндров двигател, осигуряващ до 10% по-голям въртящ момент. Той е изключително мощен и високопроизводителен, като същевременно с това отчита нисък разход на гориво. Аxion 850 е удобен и лесен за управление. Притежава модерен и елегантен дизайн. Комфортът в кабината е ненадминат. Механизаторите получават перфектен изглед, лукс и уют.

Наградата за специализиран трактор беше присъдена на модела AEBI Viatrac, а най-добър трактор за дизайн стана Lamborghini RS110.

„Трактор на годината“ в трите категории беше избран от специално жури, в което участва и представител от България – Цветан Гърбешков, управител на Агромедия Груп. Критериите, въз основа на които беше определен победителят, са работата на двигателя на трактора, трансмисията и комфорта на кабината. Също така всеки член на журито имаше възможност предварително да тества всеки един номиниран трактор, както в работен, така и в транспортен режим. Под внимание са взети софтуерните технологии за контрол на работата на съответния трактор.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.