1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CLAAS инвестира в машини за прибиране на фураж

CLAAS инвестира в машини за прибиране на фураж

Компанията произвежда новите пластини за косене MAX CUT

В Bad Saulgau, Горна Швабия, където се намират най-големите пасища в Европа, 550 служители на CLAAS създават цялото портфолио на компанията за фуражни продукти и технологии. От 2012 г. CLAAS е инвестирала 20 милиона евро в разработването, производството и управлението им.

Ще се произвеждат нови пластини за косене

Пластините за косене са в сърцето на дисковете на новите косачки, произведени в Saulgau. Служителите на компанията са преминали специално обучение, за да се осигури спазването на изискванията за високо качество. Целият процес на сглобяване се наблюдава и се записва. По време на изпитването всяка единица се проверява за херметичност и се определя потреблението на електроенергия. Това има за цел да елиминира всички грешки. Целта е да се създадат функционални и качествени нови пластини за косене MAX CUT.

Нов център за развитие на най-високо качество

Най-новата инвестиция на CLAAS е Зала 9 – един от най-модерните центрове за развитие на технологиите за прибиране на фураж в света. Един от факторите за успеха на CLAAS в Bad Saulgau са добре обучените професионалисти.
Всички производствени етапи са взаимно свързани. Заготовките за монтаж се нарязват на точно определено място, използвайки две машини за лазерно рязане. След това частите се обработват ръчно. Има 40 ръчни заваръчни станции и 18 роботизирани системи. По време на зимния сезон машините за събиране на фураж също се заваряват в Bad Sauglau. Налице е и система за катодно потапяне на покритието, за да се даде възможност за най-високо качество, лазерно изрязани краища, които интензивно се почистват и изпечен грунд, за да се гарантира изключително добрата защита от корозия.

Могат да се произвеждат до 180 машини всеки ден. За да се гарантира, че производството отговаря на нуждите на клиентите, CLAAS може да произвежда до 40 различни варианта с помощта на смесена система на производство в завода Bad Saulgau.

Как CLAAS става специалист във фуражите

CLAAS закупи Bad Saulgau от Йозеф Баутц през 1969 година. Това беше логичното продължение на тяхната балираща дейност, тъй като сламопресите също могат да бъдат използвани за балиране на сено. При придобиване на компанията, CLAAS разшири своята продуктова гама чрез добавяне на инструменти за косачки, сенообръщачки, плевящи ножове. Днес, тези продукти носят имената CORTO, DISCO, VOLTO, LINER,CARGOS ORBIS и DIRECT DISC. В резултат на устойчивия растеж на групата CLAAS и технологичния напредък, Bad Saulgau се променя постоянно. В последните години са били въведени, смесеното производство, системата на CLAAS за производство и множество иновации в производството и логистиката. Това направи възможно завода Bad Saulgau да произвежда гъвкаво и голям брой продукти и днес. 275 различни продукта се произвеждат в този 17-хектаров завод, 80% от който е закрит.

CLAAS се предлага на Българския пазар от фирма Рапид КБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.