1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CLAAS ROLLANT 400 UNIWRAP вече с възможност за балиране с индустриално фолио

CLAAS ROLLANT 400 UNIWRAP вече с възможност за балиране с индустриално фолио

Сламопресата стандартно е оборудвана с рампа

CLAAS ROLLANT 400 UNIWRAP предлага новоразработена система за опаковане на бали в балиращата камера. Вместо обичайния процес на обвиване с мрежа, за пръв път кръглите бали могат да бъдат опаковани и с индустриално фолио. Балирането с мрежа също остава опция, като е интегрирана бърза система за превключване между опаковане с мрежа или фолио, без допълнителни усилия за оператора, а само чрез една функция на терминала. Сламопресата CLAAS ROLLANT 400 UNIWRAP вече стандартно е оборудвана с рампа, която прави много по-лесно зареждането на нови ролки мрежа или фолио.

По-малко фолио, лесно изхвърляне

Процесът на обвиване на балата с фолио е точно същият като обикновената операция за обвиване с мрежа - само материалът е различен. След като балата достигне желания размер в балираната камера, тя автоматично се увива с до осем слоя филм. Иновативното при обвиването с фолио е, че то се полага на няколко сантиметра над страничните ръбове на балата и това прави балите много по-издръжливи при транспорт като намалява до минимум възможността за разпадане.

Операторът сам избира броя на слоеве на фолиото

Решението за това колко слоя фолио да се навиват около балата може да бъде направено от отделните механизатори. Колкото по-сигурни са местата за съхранение на балите, толкова по-малко слоеве от фолио са необходими. Системата позволява избор на от 1.2 до 8.0 навиващи се слоя. Тази настройка лесно може да бъде променена по всяко време от водача в кабината. И не на последно място големият плюс на използването на фолио е, че при него има по-малка вероятност да нахлуе кислород в балата и да предизвика ферментация.

Бърза промяна между двете системи

За клиентите, които предпочитат да използват различни опаковъчни системи, операторът може да премине от мрежа към филмово опаковане и обратно за броени минути. Водачът просто трябва да смени настройката от терминала на кабината и да зареди необходимия опаковъчен материал в балиращото устройство. Захранването с фолио и стартирането на процеса на обвиване се извършват напълно автоматично. Степента на опъване на филма може да бъде зададена също от терминала в кабината.

Ролкова рампа за лесно презареждане

За да се опрости процеса на зареждане на балировачката с нова ролка от фолио или мрежа, новите модели CLAAS ROLLANT 400 UNIWRAP включват като стандартно оборудване сгъваема ролкова рампа, монтирана отстрани. Това осигурява бърз и лесен начин за зареждане на ролките с тегло до 50 кг. в машината. CLAAS предоставя фолио CLAAS COATEX, например с дължина на ролката 2000 м., с широчина на филма 1,40 м. и дебелина 17 μm.

Сламопресите CLAAS ROLLANT 400 UNIWRAP произвеждат кръгли бали с диаметри от 1,25 до 1,35 м. и с широчина на балата до 1,20 м.

Новите модели ROLLANT 400 UNIWRAP ще бъдат налични за сезон 2018 година.

Цялата гама продукти на CLAAS можете да намерите при официалния вносител на марката за България фирма РАПИД КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.