1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. CLAAS TELEMATICS

CLAAS TELEMATICS

CLAAS TELEMATICS със стандартна конфигурация и в три варианта

На „Агритехника“ 2013, CLAAS представи напълно преработения сайт TELEMATICS и новото TELEMATICS приложение за мобилни устройства. До следващата финансова година, TELEMATICS ще бъде представен в три различни версии и в стандартна конфигурация за повече информация за продуктите. На всеки клиент може да се предложи услуга или продукт, съобразени с неговите нужди.

CLAAS ще предложи TELEMATICS като стандартен за следните продуктови гами: тракторите AXION 900 и 800, големият трактор 4x4 XERION, комбайн за фураж JAGUAR и комбайните LEXION и TUCANO. В бъдеще, SIM карти ще бъдат поставени в машините още в заводите в 28-те страни на ЕС.

Основен, напреднал и професионален TELEMATICS

Три нови версии на TELEMATICS ще бъдат предложени - основна, напреднала и професионална, които се различават по отношение на функционалност и цена.

Най-простата версия на TELEMATICS, основната, предвижда най-важната информация за машината, като тази информация ще бъде показана и в мобилното приложение TELEMATICS.
Също така ще включва всички функции на услугата, като например дистанционна диагностика. Поради това този пакет е идеален за потребители, които не искат да работят интензивно със системата, но които все пак искат да използват основните функции като навигация на машината чрез приложението, и за които добрата услуга е от значение.

2155431_500
„Напредналата“ версия на TELEMATICS предлага достъп до всички налични данни на машината. Тези данни са предназначени за използване по време на работа, за наблюдение и оптимизиране на текущите процеси. В допълнение към функциите, посочени по-горе, професионална версия на TELEMATICS, предлага неограничен достъп до данни, който позволява изчерпателен анализ с цел да се оптимизира използването на машината за продължителни периоди от време. В допълнение, има набор от анализи за конкретни въпроси и оптимизации.

TELEMATICS за инструментите (TONI)


В допълнение към данните за тракторите, TONI съдържа информация, която оценява и оптимизира данните за сечивата. За да направи това потребителят, се изисква не само съвместими с TELEMATICS трактори и машини, но и ISOBUS съвместимост. За CLAAS, примери за такива машини са сламопресата QUADRANT за квадратни бали и CARGOS ремаркета с двойно предназначение на товари. С цел да се гарантира, че това е широко достъпно на практика възможно най-скоро, CLAAS си сътрудничи и с други производители, включително Amazone, Fliegl, Grimme, Horsch и Lemken.

2155931_500

CLAAS TELEMATICS

С TELEMATICS, фермери, мениджъри и работници винаги имат общ преглед на всичките си машини и могат да използват в пълен капацитет тяхната работна скорост и ефективност. С използването на онлайн управлението, потребителят може да идентифицира и реагира своевременно на потенциални възможности в реално време за оптимизация. Използването на дистанционната диагностика и поддръжка в реално време, намаляват спирането на работата и системата може да предложи най-високо ниво на прозрачност и сигурност на данните.

CLAAS се предлага на Българския пазар от фирма Рапид КБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.