1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Compact-Solitair за прецизна сеитба с LEMKEN

Compact-Solitair за прецизна сеитба с LEMKEN

Професионални и иновативни решения от Анимекс

Търсенето на сеитбени комбинации с прецизно внасяне на торове нараства, включително за сеитба на рапица и зърнени култури. Ето защо LEMKEN предлага своя Compact-Solitair с компактна дискова брана във версии с работна ширина 4 и 6 метра и интегрирано под коренно торовнасяне. Иновативната техника се предлага от фирма Анимекс. Заповядайте на представителния щанд на компанията на БАТА АГРО 2018. Там ще бъде представен и моделът Compact-Solitair на LEMKEN с интегрирано торовнасяне, което насърчава бързото развитие на младите растения както с конвенционална, така и с консервативната обработка. Това води до значително увеличение на добивите, особено при летните зърнени култури и в районите с кратки вегетационни периоди. Предлаганата от фирма Анимекс високоефективна комбинация е оборудвана с бункер с обем от 3500 или 5000 литра; разделянето между отделенията може да бъде регулирано чрез просто преместване на преградата, за да се промени съотношението семена/тор между 40:60, 50:50 или 60:40. И двете отделения могат лесно да се пълнят с големи торби или шнек.

Електрически задвижваните дозиращи валове за семена и торове позволяват коефициентите на нанасяне да се регулират независимо и непрекъснато. Скоростта за семената може да се коригира между 1,5 и 300кг, а за тор между 50 и 600кг на хектар. Оперативният терминал LEMKEN и електронното управление Solitronic позволяват на водача да наблюдава и контролира всички функции на Compact-Solitair лесно от кабината на трактора. Налице е и съвместим с ISOBUS контрол. С това иновациите в предлагания от Анимекс модел на Лемкен не свършват.

0c8a0baff05f7c736dbc745974140f470d4dbd9876fbd77e76pimgpsh_fullsize_distr_470

За подготовката на почвата се използват инструментите на компактната дискова брана Heliodor, последвани от двойни дискови брани с диаметър на диска 400 mm за внасяне на тор точно на желаната дълбочина. Натиска на торовнасящите дискове може да се увеличи до 150 кг по време на работа. Широко оразмерените колела на гуменият валяк с диаметър 1097мм извършват перфектна подготовка семенното легло. LEMKEN предлага интегриран трапецовиден валяк за допълнителна предварителна консолидация на редове за семена. Защото това е Compact-Solitair на Lemken! От Анимекс!  За още по-прецизна сеитба!

Двойни дискови за изяване OptiDisc са без поддръжка, с колело за регулиране на дълбочината и с редово разстояние от 125мм, гарантират прецизно разполагане на семената с равномерно почвено покритие. Разположението на инструментите и поставянето на тора между два реда семена гарантира, че всички растения са снабдени оптимално с тор и предотвратява изгарянето на тор в корените. В резултат на това се създават идеални условия за бърз растеж на растенията. Разнообразие от друга високопроизводителна и модерна селскостопанска техника може да разгледате в търговско-сервизни бази на Анимекс в цялата страна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.