1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Corteva Agroscience отличи пионерите на Pioneer в Добруджа

Corteva Agroscience отличи пионерите на Pioneer в Добруджа

Двама изтъкнати земеделци получиха статуетка на Богинята на плодородието

Фирма Пионер семена България отличи своите първи клиенти от Добруджа, с които съвместно са поставили началото на разпространение на американската селекция у нас.

Статуетка на Богинята на плодородието получи арендаторът Димитър Катранджиев, който през 2019 г. ще отбележи 26 години от създаването на земеделската си фирма. „Работя в селското стопанство от 1968 г., това са повече от 50 години житейски и професионален опит”, споделя фермерът. Той благодари на Чавдар Дочев, търговски директор на Corteva Agriscience за Балканите, за взаимното доверие, началото на което са поставили преди десетилетия. При връчването на отличието Димитър Катранджиев получи почетното звание „Пионерът на Pioneer”. Земеделският производител разчита на хибридите от царевица и слънчоглед на фирмата и от години отчита най-високи добиви от тази селекция.

Втората статуетка на Богинята на плодородието получи Иван Гочев, управител на Добруджански агробизнес център. През 2001 г. фермерът е започнал с първите доставки на семена на Пионер. „Благодарение на фирмата постигнах успехи и създадох партньорски отношения със земеделските производители от Добруджа”, подчерта Иван Гочев. Почетните отличия бяха връчени по време на годишна партньорска среща край Варна, организирана от бизнес центъра, на който се събраха представители на фирми за семена, продукти за растителна защита и торове.

Пионер семена България представи новото си име Corteva Аgriscience. Под този бранд се обединяват три фирми, които излизат с ефективни решения в селекцията, опазването и подхранването на културите.

По време на партньорската среща земеделските стопани от Добруджа се запознаха с новостите в селекцията на Corteva при царевица и слънчоглед и продуктите за справяне с плевели, болести и неприятели.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.