1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Дебют на новата серия комбайни Beta на Massey Ferguson на изложението SIMA 2013

Дебют на новата серия комбайни Beta на Massey Ferguson на изложението SIMA 2013

Машините са оборудвани с новите просторни кабини Skyline

Дебютиралите на парижкото изложение SIMA комбайни MF BETA с пет и шест сламотръса от Massey Ferguson вече притежават напълно обновена кабина „Skyline“, както и някои допълнителни характеристики за по-висока обща производителност и по-голям комфорт на оператора.

Новата кабина Skyline осигурява на най-продаваната серия комбайни на Massey Ferguson максимални видимост, уют и контрол, като предоставя работна среда и технически характеристики, каквито клиентите обикновено намират единствено при първокласните комбайни.

Интериорът на кабините Skyline създава отлично работно пространство, а понижаващото нивата на звука стъкло гарантира отлична видимост. В кабината е монтирана напълно нова ръчна конзола, на която се разполага новото управляващо устройство Powergrip. Интериорът включва и нов терминал Techtouch, предоставящ възможност за цялостно проследяване и контрол, както и автоматична функция за работа с различни растителни култури.

Кабината е оборудвана с модерни устройства и системи за управление, а в производството ѝ са вложени висококачествени материали. Тя не просто изглежда добре, а позволява на операторите да усетят „чувството“ за качество. Благодарение на луксозните си придобивки и ненадминатото ниво на технически спецификации, кабините Skyline диктуват модата в бранша.

Кабините Skyline ще бъдат част от стандартното оборудване на всички модели комбайни Beta на Massey Ferguson, които ще се появят на пазара през 2013 г., в това число моделите MF 7360 с пет сламотръса и мощност 276 к.с.* и MF 7370 с шест сламотръса и мощност 360 к.с.**. Двата модела ще се предлагат също така с уникалната система ParaLevel, която обезпечава балансиране при движение по терени с наклон до 20%. (*максимална мощност; **максимална мощност плюс допълнителни 30 к.с. при разтоварни дейности).

Характеристики на предлаганите през 2013 г. комбайни MF BETA 7300:

* Съвършено нова, просторна кабина Skyline с шумопоглъщащо стъкло с отлична видимост, климатична система, парно, нови огледала и светлинна матрица

* Широкообхватно и лесно управление с помощта на ръчна конзола, управляващо устройство Powergrip и 10,4-инчов терминал Techtouch

* Сита с електронно регулиране, които са част от автоматичните настройки за работа с различни растителни култури с възможност за проследяване на добивите. На екрана се изобразяват както ситата, така и автоматичните настройки

Просторните кабини Skyline

Конструкцията на кабините Skyline е напълно нова разработка – от обезопасените и надеждни стъпала до целия интериор (от облицовката на тавана до подложката на пода). При създаването ѝ са използвани модерни, висококачествени и нови материали, които предоставят на операторите съвременни технологии, по-лесно управление и по-голям уют. Стандартно кабините са оборудвани с напълно автоматична климатична/отоплителна система.

Голямото, извито предно стъкло осигурява отлична видимост към ключовите работни зони и краищата на хедера. Цветното стъкло е изработено от ламинирано обезопасяващо стъкло с покритие „Trosifol Sound Control“.

В допълнение към отличната изолация на кабината, то осигурява на операторите тишина и комфорт при работа. Шофьорската седалка на комбайните Beta стандартно притежава въздушно окачване, а под удобната инструкторска седалка се разполагат хладилник и жабка. Напълно регулируемата кормилна колона се приспособява към физическите характеристики на оператора, а малките ѝ размери обезпечават добра видимост към хедера.

Отвън изящните и пригладени линии на кабината подхождат на релефната нова каросерия. Новите светлинни панели H9 с четири светлини от всяка страна на покрива и трите работни светлини на платформата осветяват безупречно оперативната зона. Новите огледала, изградени от две части, със система за нагряване обезпечават отлична видимост назад и встрани.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.