1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Дебют на тракторите Deutz-Fahr от 9-та серия

Дебют на тракторите Deutz-Fahr от 9-та серия

Те са с мощност от 270 до 340 к.с. и с непрекъснато променливата трансмисия TTV

С представянето на тракторите от новата серия 9 с мощност от 270 до 340 к.с. и непрекъснато променливи трансмисии TTV, компания DEUTZ-FAHR навлиза в сферата на високомощностните трактори.

Новите модели предлагат комфорт на операторите, ефективно използване на горивото и ниски експлоатационни разходи. Оформлението им е създадено и усъвършенствано съвместно с дизайнерското студио Giugiaro Design. Изчистените и внушителни контури на капака, уникалната им кабина и използваните без никакви ограничения висококачествени материали осигуряват агресивен, но лесен за ползване дизайн, който се превърна в отличителен белег на последните разработки по тракторите на DEUTZ-FAHR.

Новите модели гарантират ненадмината производителност при работа с големи плугове или продълбочители, отбиващи мощността, така както при използването на висококапацитивни култиваторни сеялки. Надеждността и икономичността им са наистина първокласни, но следва да отбележим, че това е за сметка на гъвкавостта и маневреността им.

Новите трактори са оборудвани със 7,8-литрови двойни турбодвигатели DEUTZ TCD с шест цилиндъра, отговарящи на стандарта за емисии Tier 4 – окончателен и притежават по четири клапана на цилиндър. Този тип двигатели разполагат с турбокомпресор и междинен охладител. Притежават и вградено електронно управление на системата за впръскване на горивото DCR (DEUTZ Common Rail) и система за последваща обработка на отработените газове с каталитичен преобразувател за селективна каталитична редукция и дизелов филтър за механични частици.

Резервоарите с голяма вместимост (600 литра гориво, 55 литра течност за третиране на отработените газове AdBlue) обезпечават непрекъснатостта на работния процес в полеви условия, а нова охладителна система с електронно управление гарантира максимална ефективност и нисък разход на гориво, които са от особена полза при придвижване по пътни настилки и високи температури на обкръжаващата среда.

Бързи реакции, безопасност и прецизност: това са качествата на произведената от ZF непрекъснато променлива трансмисия Terramatic TMT 32, която предоставя нови нива на ефективна употреба на горивото при работа в полеви условия и по на пътя. При скорост на двигателя 1780 об/мин се достига максимална скорост 60 км/ч, при 1480 об/мин – 50 км/ч, а при 1350 об/мин – 40 км/ч. За по-ниския разход на гориво допринася и приспособлението за задвижване с три скорости – 540E/1000/1000E и напредничаво електрохидравлично управление.

Условията при придвижване по пътни настилки и по полски масиви могат да се променят непрекъснато, но благодарение на окачващата система на предната ос, тракторите от серия 9 предлагат идеална динамичност на управление и изключителен комфорт. Спирането на трактора също е от значение. По тази причина новите модели са оборудвани със спирачна уредба PowerBrake, която изисква минимални усилия за безопасното спиране на трактора. Към спирачната система спада и електронна ръчна спирачка, която се задейства съвсем очевидно за оператора. Дисковите спирачки на предната ос на моделите с максимална скорост 60 км/ч също допринасят до голяма степен за отличната работа на спирачната уредба.

Хидравличната система разполага с помпа със сензори за натоварване Load-Sensing и дебит 210 л/мин, която функционира при налягане 200 бара и с до седем помощни разпределители. Четири от тях обезпечават максимален дебит 150 л/мин, а останалите три са с дебит до 100 л/мин. Всички помощни разпределители са с електронно управление, таймери и устройство за контрол на дебита.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.