1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Демонстрация на Римекс Технолоджийс в землището на гр. Кнежа

Демонстрация на Римекс Технолоджийс в землището на гр. Кнежа

Вижте най-иновативните комплексни технологии в земеделието

Като активна и иновативна компания, Римекс Технолоджийс постоянно привлича вниманието на земеделците у нас с интересни събития и демонстрации. Последните разработки в агроиндустрията в областта на почвообработката, сеитбата, растителната защита, лозарство животновъдство и напояването с марките Bednar, Agrifac, Casella, Pellenc, Merlo и др. земеделските производители могат да видят днес, 10 октомври в землището на гр. Кнежа от 11 часа (главен път Кнежа и Бяла Слатина).

Успешният рестарт на компанията на пазара беше белязан с няколко атрактивни събития през септември. Серията от демонстрации продължава край Кнежа. Фермерите от региона ще наблюдават в реални работни условия топ машините на чешката компания Bednar, на която Римекс е официален представител.

Сред ключовите машини е сеялката Omega 00 6000, с работен захват 6 м и бункер за семена с вместимост 4000 л, комбинирана с дискова секция, което позволява засяването на различни видове култури, както при конвенционална, така и при минимална обработка на почвата. За тази сеялка е характерно постигането на качествена сеитба дори и в сухи почви, благодарениe на големия натиск на сеещия ботуш – 130 кг. Има възможност за избор на разстоянието между редовете – от 12.5 до 16.5 см. Системата за прецизно полагане на семена PSP позволява на сеещите ботуши да поставят семената на еднаква дълбочина по цялата работна ширина на машината. Всички тези характерни  предимства водят до постигането на качествена сеитба и като краен резултат - постигане на високи добиви. Сеялката може да бъде и в комбинация с торовнасяне, като бункерът в тази конфигурация е 5000 л.

На демонстрацията важно място ще имат почвообработващите машини на Bednar. На първо място, това е шестметровият дисков култиватор Swifterdisc XO 6000 F, за обработка на стърнища на дълбочина до 12 см, с висока работна скорост до 15 км/час. Агресивните дискове, разположени в 2 реда – А дискове, допринасят за по-добро срязване на растителните остатъци и тяхното миксиране.

Дисковият култиватор Atlas HO 6000  е конструиран за тежки условия и обработка на почвата на дълбочина до 18 см. Новото X-позициониране на дисковата секция дава възможност да се следва прецизно траекторията на трактора. За по-добро адаптиране на култиватора към условията на работа спомага Cross Control CC системата, която служи за регулиране на работния ъгъл на предните дискове. Двойно дисковата система осигурява висока пропускливост на материала.

Универсалният 4-редов култиватор Fenix FO 4000 e предназначен за плитка обработка на стърнища до дълбоко разрохкване на дълбочина до 35 см и внасяне на тор. Ще бъде оборудван със система за торовнасяне Ferti-Box. Голямата производителност при Fenix е съчетана с по-ниска консумация на гориво и изискване за по-ниска мощност на трактора.

Край Кнежа ще бъде представен изключително здравият  продълбочител Terraland TN 4000 D7R, който извършва интензивна обработка на почвата на дълбочина до 65 см.

Продълбочителят е друга високопроизводителна Terraland DO 4000 е стабилна комбинирана (дискове и работни органи) машина, която отлично нарязва растителните остатъци и ги смесва с обработената почва на дълбочина до 45 см (2 реда работни органи с чизели с регулируем ъгъл, което дава възможност за адаптация към всякакви почвени условия). Има възможност за прилагане на гранулирано торовнасяне в почвения слой, чрез използване на устройство за торовнасяне – Ferti-Box.

Ротационният мулчер MZ 6000 е предназначен за смилане и разпръскване на стъбла на царевица, слънчоглед, рапица и др. Работната ширина от 6 м, комбинирана с високата скорост на работа, гарантира страхотни резултати при ниски оперативни разходи. Цинковото покритие на здравата конструкция прави машината много ефективна и при работа в най-тежки условия.

Вторият акцент на демонстрацията край Кнежа ще бъде самоходната пръскачка AGRIFAC МОДЕЛ CONDOR IV-CLEAR/WIDEJ 210KW-HD. Резервоарът й е 4000 л, работният захват на стрелата е 30 м, клиърънсът е хидравлично регулируем от 130 до 200 см. Машината е оборудвана с много на брой високи технологии, които улесняват работата на фермера – J-Boom, HighTechAirPlus, BoomsupporPlus, които нямат аналог на пазара.

Римекс винаги е в крак с актуалните тенденции и търсенето на пазара. Затова в портфолиото й присъства техниката за напояване на италианската компания Casella. Напоителната система Casella LL 140/400 е със собствен дизелов двигател (7 к.с.) за навиване на тръбата, което я прави по-икономична и производителна. Здрава и надеждна конструкция, дължина на тръбата е 400 м, диаметър 140 мм.

Друга атрактивна машина от Римекс е телескопичният товарач Merlo - модел Turbofarmer 38.7, с височина на повдигане 7.10 м и товароподемност 3 800 кг.

Merlo Turbofarmer e товарач, който е сертифициран като трактор благодарение на способността да тегли ремарке и новата трансмисия – Merlo CVTronic.

Кабината притежава стандарти на безопасност Level II ROPS и FOPS. Благодарение на ниската точка на разположение на стрелата и надлъжно разположение на двигателя – е осигурена перфектна видимост за оператора във всички посоки

CS – Suspended cab – патентована система за окачване на кабината. Системата е уникална и е с вградени хидравлични и пневматични устройства за намаляване на вибрациите.

Dual control – функция на джойстика reverse shuttle and steering wheel

M CDC – Dynamic load control – динамичен контрол на теглото – (стандарт при Turbofarmer моделите). Тази система е напълно интегрирана, която чрез цветен графичен дисплей илюстрира стабилността на машината, напречно и надлъжно, чрез графики и звуков сигнал.

Системата M CDC осигурява автоматично разпознаване на инвентара със сензор и последователно калибрира нейната работа съобразно специфичните товарни диаграми.

Levelling System – система за корекция, вградена в шасито, позволяваща на оператора да коригира позицията на машината при работа на неравни терени, осигурявайки пълно безопасност на оператора:

Автоматичен ускорител (функция на джойстика)

Максимална скорост на движение до 40 км/час

Система EDP (Eco Power Drive) стандарт, патентована система – дава 18% по-нисък разход на гориво чрез подбиране на правилен въртящ момент на двигателя при извършване на дадена операция при точно определени условия на работа: 

Двускоростна хидростатична трансмисия

Load-sensing - Система със сензорен контрол на теглото

Кука за теглене на товар до 20 тона

Заповядайте на демонстрацията на 10 октомври от 11:00 ч на главния път между Кнежа и Бяла Слатина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.