1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Демонстрация на зелена линия в с. Аспарухово, община Левски

Демонстрация на зелена линия в с. Аспарухово, община Левски

Над 50 фермери успяха да се запознаят със специфичните предимства на техниката

Мащабна демонстрация на специализираната "зелена линия" се проведе на 27-ми април в землището на село Аспарухово, община Левски. Над 50 фермери, предимно животновъди от Централна северна България, успяха да се запознаят със специфичните предимства на техниката и да я видят в действие на полето.

Демонстрацията обхвана всички процеси, свързани с прибирането на силажа. Първо започна косене на люцерна с навесна дискова косачка NOVACAT 262, последвано от разпръскването й със сенообръщач HIT 690ZN и събиране със сеносъбирач TOP 612C, всички на австрийския лидер PÖTTINGER.

След това събраната люцерна беше балирана в кръгли бали с модела MONSTER CUT 770 на италианския производител MASCAR. Готовите бали бяха фолирани с MASCAR 5100 A, използвайки висококачественото австрийско фолио COVERIS.

За финал беше демонстриран телескопичен товарач от компактния клас на немската фирма SCHÄFFER LADER - модел 2020. Самият собственик на техниката и любезен домакин на събитието - Георги Минчев, се качи на товарача, за да покаже неговата маневреност и лесна употреба. Сподели, че машината работи безпроблемно в стопанството му вече пет години и е незаменим помощник в множество дейности.

Булагро благодари на всички присъствали за интереса към машините на PÖTTINGER, MASCAR и SCHÄFFER.

Очаква своите клиенти на международното специализирано изложение БАТА АГРО, което ще се проведе от 16-ти до 19-ти май на летището в Стара Загора!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.