Дискът CrossCutter на Väderstad бе избран за ”Машина на годината 2018”

Наградата беше връчена по време на изложението Agritechnica в Хановер

Новият и уникален диск Väderstad CrossCutter получи почетната награда „Машина на годината 2018“. Наградата беше връчена по време на изложението Agritechnica в Хановер. Дискът CrossCutter е награден като „Машина на годината“ в категория „Почвообработка“.

Наградата „Машина на годината 2018“ беше връчена от жури, съставено от европейски журналисти – представители на различните земеделски медии в агросектора. По време на официалната церемония наградата беше приета от г-н Кристер Старк – председател на управителния съвет.

Във Väderstad сме много горди и се радваме, че CrossCutter Disc е награден като „Машина на годината 2018“. Оборудван с диск CrossCutter, дисковият култиватор Carrier осигурява много интензивна ултра плитка обработка, даваща големи  агрономични ползи, казва Кристер Старк.
 
Ултра плитка обработка

Уникалният диск CrossCutter е предназначен за интензивна плитка обработка на работната дълбочина 2-3 см. Благодарение на формата на диска и висококачествената шведска стомана, CrossCutter осигурява пълно нарязване и интензивно смесване при плитка работна дълбочина.

Дискът CrossCutter се представя изключително в стърнища след маслодайна рапица и покривни култури, като същевременно осигурява чудесни предимства в пшенични стърнища, както и върху обработена почва – казва Матиас Хонверт, директор „Маркетинг и Продажби“ във Väderstad, и допълва:

Дискът CrossCutter работи много интензивно с много ниски изисквания за мощност, в плитка работна дълбочина и със скорост до 20 км/ч.

Дискът CrossCutter на Väderstad бе награден за победител в категория Почвообработка на официална церемония на „Машина на годината 2018“ на 14 ноември.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.